Felip Vidal – Leeds, Regne Unit

image

Seu ESDAP Vic
Especialitat Ciències socials
Escola on vas fer la teva mobilitat Leeds City College

Explica la teva experiència. El Leeds City College és un centre públic que, de manera similar a les nostres escoles, té una oferta educativa que va des del que aquí són els CFGM fins als EAS.
Vaig conèixer una forma de funcionar similar a la nostra pel que fa al caràcter artístic, però més avançada en quant a la gestió.
Em vaig adonar que les diferències són més aparents que reals. Ténen les mateixes inquietuds i es troben amb problemes similars.
Ténen unes bones instal.lacions i estan molt connectats amb els esdeveniments culturals de la ciutat.
Per altra banda, Leeds és una ciutat molt recomanable per passar-hi una temporada. Queda a prop en tren de Liverpool, Manchester i York. A més, permet fer una escapada de cap de setmana a Londres. És una ciutat universitària (hi ha alumnat de tot el món). És molt activa però no molt gran (el centre es pot fer, de punta a punta, en no mes de 20 minuts).

Com has fet per retornat a l’escola l’experiència de la teva mobilitat? Farem un intercanvi. Aquest proper mes de febrer alumnat i professorat de Leeds vindran a passar un parell de setmanes a Vic. El curs vinet alumnat i professorat de Vic els tornarem la visita.
M’ha servit per conèixer formes de gestió similars però més avançades que la nostra.
A més, vaig practicar l’anglès.

Per què recomanaries fer una mobilitat internacional? Practicar i millorar l’anglès o la llengüa del lloc de destí.
Conèixer altres entorns diferents al propi, amb TOT el que això comporta.

image