Current course | Curs 2021/2022

Visita a "MIRALLES. To be Continued..."

Alumnes de 2n curs de l'ESDAPC –en el context de l'assignatura de Maquetes del Campus Deià–van visitar l'exposició Miralles. To be Continued... a la Fundació Enric Miralles per conèixer la mostra dels projectes desenvolupats per l'estudi d'arquitectura Miralles Tagliabue EMBT durant els últims vint anys a través de les maquetes.

En aquesta exposició, es mostra la manera de treballar d'Enric Miralles i Benedetta Tagliabue, amb la materialització de les maquetes com a manera de desenvolupar els pensaments arquitectònics, espacials... És ben coneguda la vinculació d'Enric Miralles amb les maquetes durant el procés creatiu de les obres.

L'alumnat va poder veure des de les primeres maquetes, a manera de croquis, maquetes conceptuals, maquetes de desenvolupament realitzades en paral·lel al projecte, maquetes de fragments, maquetes manufacturades a diferents escales en un mateix projecte: des d'escala 1/1000 com a anàlisi del lloc, fins a detalls de pell de façana o d'un fragment de coberta a escala 1/20; en definitiva, maquetes que es converteixen en documents, ja que contenen tota la informació i el coneixement sobre el projecte, cadascuna a escala d'aproximació. Un material de treball confeccionat amb les mans i amb els materials més a mà: des de cartó, fotos, fotomuntatge, còpies impreses, sabó, filferro, fusta, etc., i que es van utilitzar també com a eina de diàleg entre els col·laboradors i amb el client.

Van comprovar que l'objectiu principal de l'elaboració de les maquetes –molt lluny de buscar la finalització/representació del projecte– se centrava sobretot a ampliar el desenvolupament del procés creatiu.

Miralles va convertir la innovadora manufactura de maquetes en un altre dels seus instruments principals amb què alimentar el projecte, meditar i avançar en el seu treball, un valor sumat a la seva intencionada representació, ocasionalment tendent a l'abstracció.
15 November 2021 | ESDAPC Campus Deià, Transversal

Gallery