Current course | Curs 2020/21

EXHIBIT, Masterclass a càrrec de NAM ARQUITECTURA a la Fabra & Coats

El passat 29 d’octubre –dins el marc de l’assignatura Projectes Monogràfics d’Interdisciplinarietat: Muntatges efímers– els alumnes de 4rt curs del Campus Deià van assistir a una classe magistral sobre sistemes expositius de la mà de Nacho Álvarez, arquitecte fundador de NAM Arquitectura. NAM Arquitectura es un estudi d’arquitectura ubicat a Tarragona que es centra en projectes vinculats amb l’arquitectura, l’interiorisme i l’arquitectura efímera. Destaquen en aquest àmbit projectes com les exposicions Talent Latent organitzada per l’Ajuntament de Tarragona, l’exposició Josep Renau. El combat per una nova cultura, que va tenir lloc al Born CCM i l'exposició Joan Colom. Jo faig el carrer, que va tenir lloc al MNAC el 2014

La classe magistral forma part del projecte de col·laboració entre l’ESDAP Catalunya i Fabra & Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació, dins del conveni marc de col·laboració entre les dues entitats. L’alumnat del campus Deià s’enfronta a la ideació d’un display expositiu modular i reutilitzable, per a ser utilitzat a les sales polivalents de la planta baixa de la Fàbrica de Creació i que pugui esser guardat al magatzem. El display ha de contemplar totes les necessitats expositives possibles i ha de poder mostrar documents, llibres, obres d’art i equipament audiovisual, entre d’altres. S'han hagut de tenir en presents aspectes fonamentals com ara la facilitat del muntatge i desmuntatge, la incorporació de il·luminació, la seguretat i estabilitat, la versatilitat i la durabilitat, el pressupost de construcció i la utilització de materials sostenibles i perdurables.

L’alumnat va tenir la oportunitat de visitar la sala polivalent i parlar amb els tècnics del centre i la directora, Joana Hurtado Mateo, i van poder conèixer de primera mà les necessitats tècniques dels dissenys als quals s’enfronten. En acabar el primer semestre es presentaran les 4 propostes resultants.

Assignatura: Projectes Monogràfics d’interdisciplinarietat: Muntatges efímers.
Títol del projecte: Disseny de display expositiu modular i reutilitzable per a les sales polivalents de planta baixa de la Fàbrica & Coats.
Alumnes participants: Mariona Barbeta; Judit Bayo, Júlia Claramunt, Antón García, Albert Navarrete, Carlota Pedret, Laia Sanchez, Naomi Vásquez.

+ informació
18 January 2021 | ESDAP Catalunya Campus Deià, All news

Gallery