Marta Manubens - Swansea, Gal.les, UK

Marta Manubens - Swansea, Gal·les, UK

 
La mobilitat Erasmus ha sigut una bona experiència, amb alts i baixos, molts records i una visió diferent del meu voltant. Conèixer una nova cultura, persones de diferents llocs d'Europa i del món et fa crèixer com a persona i empatitzar amb els altres, alhora tambè he après a apreciar més el meu lloc d'origen.
 
Vaig anar a Swansea, Gal·les. És una ciutat petita, majoritàriament residencial, amb molts estudiants i dues universitats. Aquesta està situada a la costa, a la península de Grower. En pocs quilòmetres es troben llocs espectaculars per anar a fer una escapada d'un dia, com The Three Cliffs Bay, diferents castells o platges. Swansea té un petit centre on s'hi troba tot el que necessites, des d'un mercat de menjar a botigues de roba o llibreries. Aquest centre en el meu cas quedava a uns 20 minuts caminant de la casa on estava, podies anar a tot arreu a peu.
 
Amb els meus companys de casa, vivíem sobre un turó, en un barri residencial format per famílies i també cases d'estudiants, així que tenies altres estudiants Erasmus molt a prop teu, i això facilitava poder quedar amb aquestes persones.
 
La universitat estava molt ben situada, tenia diferents edificis on també hi podies anar a fer feina. Les classes estaven molt ben equipades tant tecnològicament com en material plàstic. Els professors eren bons i sempre disposats a ajudar, i si volies anar al taller de tipografia o al d'estampació només ho havies de demanar.
 
El fet de tenir pocs dies de classe també et donava temps per viatjar. El bus no és gaire car i pots anar fins a Londres en unes 6 hores de viatge, i a llocs més propers com Cardiff, Bath o Bristol. També tenint els aeroports a prop et permet comprar vols barats per visitar els voltants com Dublín.
 
Recomano l'experiència. Tot i que de vegades és dur, aprens moltes coses, millores molt l'anglès, i un cop entens l'accent gal·lès, la resta d'accents semblen fàcils. També coneixes molta gent de diferents països i trobes les igualtats entre les diferències.