Albert Gómez - Swansea, Gal.les, UK

Albert Gomez Subarroca / Swansea, Gal·les, UK / 2019-2020
 
Hola, si estàs llegint això és que estàs a punt d’elegir una experiència inoblidable i que recordaràs tota la teva vida, realitzar un ERASMUS. 
 
Jo sóc l’Albert, estudiant de disseny gràfic, i vaig viure aquesta gran experiència a Gal·les (Regne Unit), concretament a la ciutat de Swansea, al sud del país.
 
La ciutat és tranquil·la i residencial però amb molta vida. En ella, s’hi troben dos universitats de grans dimensions, amb el que comporta que hi hagi molts estudiants vivint aquí, sumats als estudiants internacionals.
 
Swansea està ubicada a la costa sud-oest de Gales i és realment una zona molt natural i bonica. En ella s’hi troba la gran platja central de Swansea, a més de Mumbles Pier i tota la Gower Peninsula, llocs que sense dubte has de visitar.
 
En el centre de la ciutat (sense tenir un centre històric com a tal) hi ha un gran eix comercial amb un carrer dedicat a la vida nocturna, Wind Street, realment cada dia hi ha nits actives aquí. A la part nord i a la oest hi ha tota la zona residencial. Jo vivia al nord de la ciutat, a Mount Pleasant, una zona cent per cent residencial, amb dos petits supermercats i tot de cases d’estudiants i a 10 minuts de la uni a peu.
 
Referent a la universitat, la UWTSD (University of Wales Trinity Saint David) és espectacular! És petita però té bastants campus repartits per la ciutat. Jo, al fer gràfic, vaig anar al campus Dynevor.
 
Sí, és cert que el sistema educatiu britànic no s’assembla en res a l'espanyol. Per això potser al principi costa l’adaptació, però al final tothom surt amb bons resultats. Són classes reduïdes com a ESDAP, però hi ha moltes menys hores presencials i són mòduls molt més pràctics. Sincerament, tens molt temps per fer un projecte a part de que t’adjuden amb tot el que necessitis des de la Uni. Personalment, no va se cap problema i ho vaig poder treure tot amb facilitat.
 
Tant el meu campus com el campus Alex són de la UWTSD, estan destinats a Arts, i estan equipats d’una manera excel·lent. S’hi troben aules amb iMacs per tot arreu, 3D, tècniques d’impressió, tallers de tot tipus, i sempre hi ha aules a les pots accedir-hi en tot moment. En definitiva, una universitat d’un altre planeta!
 
Sí que és dur marxar de casa a un país nou, una nova ciutat, sense conèixer res, però a la vida has de tenir experiències així per a créixer com a persona i valorar el que tens.
 
L’anglès al principi costa una mica, ja que aquí tenen un accent més tancat, però entre tots t’ajuden i al final entens i parles sense problemes.
 
Personalment, he tingut sort en tot. La casa la vaig trobar amb facilitat i vaig tenir dos companyes excel·lents. La classe i els companys també han estat sempre allà, juntament amb els professors, ajudant amb tot. He de dir que Gal·les és com Catalunya, son terres amb gent molt acollidora i amable.
 
També vaig tenir la sort de trobar aquí una de les meves passions, l’handbol, jugant la lliga anglesa. Si ets esportista, podràs trobar molts esports per a fer!
 
I per últim, de Swansea m’emporto un grup d’amics inoblidable. Vaig fer una colla d’amics d’ERASMUS, que és el millor per practicar l’anglès i al final és gent amb la mateixa situació que tu. Vam tenir l’oportunitat  de viatjar per tot UK: al parc nacional més bonic d’Europa (Snowdonia – Nort de Gal·les), Glasgow i Edinburgh, Londres.. En definitiva, amics que em queden per sempre i que aniré veient fent un viatge per Europa.
 
Sincerament no dubtis en elegir aquesta experiència i jo recomano molt Swansea. Una ciutat gran però molt familiar, ubicada en una de les parts més naturals de UK, Wales.