Premis de disseny: aquests són els projectes reconeguts de l’ESDAP Catalunya.

image
L’alumnat de l’ESDAP Catalunya ha estat reconegut amb els premis de disseny més prestigiosos del territori

En els darrers anys, l’alumnat de l’ESDAP Catalunya ha estat reconegut per la qualitat, creativitat i innovació dels seus projectes en els premis de disseny més prestigiosos del territori. Descobreix tots els projectes premiats amb aquest repàs:

Premis ADG LAUS

Cada any, els Premis ADG Laus reconeixen els millors projectes de disseny gràfic de diverses categories, amb l’objectiu de promoure  la importància cultural i econòmica del disseny. A l’edició de 2019, van ser reconeguts amb el premi LAUS de BRONZE en diverses categories quatre alumnes de l’ESDAP Catalunya. Carlos Adalid per Tercera, un projecte que també li va fer guanyar el Premi Aporta d’Or; Genís Ibanco per Tocar Tocar; Jairo Villa amb PlantPot; i Montse Soler gràcies al seu projecte Insula.

A l’edició del 2018, va ser premiat a la categoria ‘Estudiants’ l’alumni David Sánchez pel seu projecte Veig el so, escolto la Imatge, un nou sistema de notació musical que permet la conversió de la música en símbols i imatge i viceversa, i el projecte Okulys, de David Ramos, una aplicació web que ajuda a dissenyar fent servir combinacions de colors aprovades per daltònics.

Premis Habitàcola

Els Premis Habitàcola són un concurs adreçat a estudiants amb l’objectiu de difondre la importància de la creativitat, el compromís social i el rigor professional, promovent noves iniciatives i talents emergents.

A l’edició passada, Laura Sayol va ser premiada amb el projecte Punto, una proposta de parada de bibliobús adaptable a qualsevol territori. Alba Osorio i Eva Guàrdia van obtenir el premi d'opinió amb Gira-sol, un projecte que uneix el disseny d’interiors amb el disseny gràfic per crear un mòdul on tots els habitants se sentin còmodes, lluny d’estereotips i a prop de la naturalesa.

Premis Projectes Finals de Carrera CODIC

La 21ª edició dels Premis de Projectes Finals de Carrera, que organitza el Col·legi de Dissenyadors d'Interiors i Decoradors de Catalunya, va premiar amb el Primer Premi el projecte La meva horta. Espai de guaret personal de Josep Motas; el Segon Premi el va rebre Ivanna Piuma per Eth Nin. Llar de transició; i Alba Massanas va ser reconeguda amb la Menció Especial pel projecte Beyong Factories.

A la 19ª edició, el Primer Premi el va rebre el projecte de Carles Garrido La Coberta. Casa d’Acollida per a Refugiats, per donar una solució necessària a un problema col·lectiu actual. El Segon Premi va ser per Alba Eroles gràcies al projecte JANEL’S Barcelona, i Maria Conill va rebre la Menció pel projecte Casa Nua.

A la 18ª edició, el Primer Premi va ser per Lara Casanovas i el seu projecte Beina, la  instal·lació d'una fira gastronòmica, en motiu de l'Any Internacional dels Llegums. El Segon Premi el va rebre Alba Artigot gràcies al projecte Con sabor a sal, mentre que el Tercer Premi el va guanyar Sara Torres amb Hachikoo.

Premis Mestre

La cinquena edició dels Premis Josep Albert Mestre a l’excel·lència als ensenyaments d’Arts Plàstiques i Disseny, que convoca la Confederación de Escuelas de Artes Plásticas y Diseño, ha reconegut el projecte final de Judit Musachs, El género. Género, estereotipos y discriminación.

Premis Catalunya d'Ecodisseny

Els Premis Catalunya d’Ecodisseny 2017 organitzats pel Departament de Territori i Sostenibilitat, van premiar l'alumna Laura Perdomo en la categoria ‘Disseny Jove’ pel projecte Pine Helper, una versió millorada i més ecològica de les trampes per combatre la plaga de la processionària.

A l’edició de 2019, Yoel Cruz va rebre la menció especial en la categoria ‘Disseny Jove’ amb el projecte Frutag, una proposta  per desmaterialitzar el marcatge de fruites evitant l’ús de paper, plàstics i adhesius, que genera problemes en les plantes de compostatge.

Premis Projecte Final en Disseny Gràfic

Els Premis Projecte Final en Disseny Gràfic, organitzats pel Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, de l’edició de 2017 va reconèixer els treballs de diversos alumnes de l’ESDAP Catalunya. El premi especial de Comunicació es va atorgar a Cristina Subirachs i el premi de Compromís social a Cristina Carrero. Dos dels accèssits es van concedir a Gerard Soler i Marc Ortega.

Premis Acento G

Els Premis Acento G que concedeix la revista de disseny gràfic Gráffica, va atorgar, a l’edició de 2016, el Primer Premi a Cristina Carrero pel seu projecte d’identitat visual Club Social Marianao, dissenyat de forma col·laborativa pels membres d’un grup de persones amb problemes de salut mental.

Ruben Planas ha rebut el Segon Premi Acento G 2019 amb Ibierno, una publicació  editorial que vol fer visible el problema de la despoblació a Espanya, mostrant la realitat dels habitants dels pobles que la pateixen directament a través de la seva història, costums, la visió dels seus habitants i de la recopilació documental relacionada amb el poble.

Premis Gaudeamus

L’última edició dels premis GaudeamusPROJECTA, atorgats pel Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya als millors treballs finals, va reconèixer amb el premi TECNIA a l’aprofitament dels recursos tecnològics a Jairo Villa pel seu projecte final PlantPot. Tres dels accèssits es van concedir a Carlos Adalid, Jordi Brunet i Genís Ibanco pels seus treballs finals d'estudis Tercera, Trosdepa i Toca tocar, respectivament.