Previous courses | Curs 2019/20

‘HULA HOOP. L’Experiència en Disseny Circular'

Els propers 29 i 30 de novembre, BCD Barcelona Centre de Disseny organitza, un any més, el HULA HOOP - L’Experiència en Disseny Circular’. Un espai de trobada obert a estudiants, professionals i públic en general per generar, transferir i compartir coneixement entorn a estratègies de recuperació i regeneració de recursos.


Enguany, el HULA HOOP formarà part de la programació del Re-/Barcelona Sustainable Fashion Global Event, primera trobada global de moda sostenible i ètica del Sud d'Europa, organitzat per Moda Sostenible Barcelona i Seed & Click, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i del Disseny Hub Barcelona. Dins d’aquest marc, hi trobarem l’ILLA HULA HOOP com a un espai propi de la iniciativa, en la que es promourà el coneixement i els valors per a un impacte social i ambiental positiu a través d’una sèrie d’activitats que tindran lloc en un espai destinat a l’economia circular i el disseny.

Coneixem el context i la conseqüent necessitat de repensar el model de producció i consum actual, però, som conscients de les conseqüències reals que tenen les nostres accions individuals i col·lectives en el medi ambient? Com es canvien aquestes inèrcies? Sabem què podem fer com a individus i com a societat per tal de revertir la situació?

A partir dels elements terra, aigua i aire, es recrearà una escenografia en base a materials reutilitzats, recreant una illa per prendre consciència ambiental i guanyar coneixement en estratègies de recuperació de material i regeneració de recursos.

Durant els dos dies de celebració –29 i 30 de novembre– l'espai acollirà diferents tallers que convidaran a la reflexió i a l’adquisició de coneixement relatiu a un model respectuós i beneficiós per a la societat i el medi ambient, així com activitats i dinàmiques interactives per viure una experiència HULA HOOP.

HORARI 29.11.2019

10:00 Obertura de l’ILLA HULA HOOP
11:30 Registre al taller del matí
12:00 Benvinguda al HULA HOOP – L’experiència en Disseny Circular. (Lloc: Sala C del Disseny HUB Barcelona)

12:30 1r Workshop.- El poder del ciutadà conscient: activisme quotidià a través de la moda

A mode d’introducció a la jornada, en aquesta primera sessió es tractaran els reptes socioambientals, posant en valor la importància del nostre consum per al canvi. S’analitzarà el paper que juga la moda en aquest àmbit i s’acabarà amb una pràctica en la qual els assistents dissenyin la seva pròpia campanya activista per impulsar el Zero Waste. L’empresa Uttopy dinamitzarà el taller presentant el seu propi cas com a exemple de producció respectuosa amb el medi ambient i les persones

16:00 2n Workshop.- L’upcycling i les estratègies per repensar les nostres interaccions i arribar a solucions innovadores

Els processos productius i de disseny poden ser lineals, circulars, transversals? Podem minimitzar l'impacte revaluant les nostres interaccions? Intentarem donar resposta a aquestes preguntes a través d'un exercici en què els assistents tindran la possibilitat de realitzar i compartir una proposta a partir d'un Tool Kit, que es lliurarà per cada grup format in situ pels mateixos participants. L’empresa Demano dinamitzarà el taller presentant el seu propi cas com a estratègia per al desenvolupament sostenible de nous productes.


HORARI 30.11.2019

11:00 3r Workshop.- El cicle de vida del hula hoop - Renova el teu hula hoop. Aprendrem a considerar el cicle de vida d’un objecte com el hula hoop i es posaran en pràctica tècniques de recuperació per conservar el material i evitar la generació de residus.

HOOPJAM.- Mou el Hula Hoop per a la sostenibilitat! Aquest workshop va acompanyat del HOOPJAM. Vine i descobriràs què pots arribar a fer amb un Hula Hoop


+ informació
15 November 2019 | ESDAP Catalunya, Transversal