Melania Wong, Brera, Milà, Itàlia

Sobre el meu Erasmus, realitzat a l'Academia di belle arti di Brera, cal dir que ha estat com una muntanya russa. Per una part puc dir que estic satisfeta amb el tracte del personal docent a excepció de l'oficina Erasmus.
 
L'organització de la universitat és realment desesperant i poder assistir a una classe també. Vers el pla d'estudis, ha estat totalment diferent del que hauria fet a la meva universitat d'origen, bastant descoordinat. Respecte a cultivar-me, ha estat mes a nivell personal que educacional.
 
Tot i això, treballant i amb una mica de paciència i implicació es pot aprovar, ja que és més repetir el que ja saps que aprendre coses noves.
 
A nivell d’allotjament, crec que no fa justícia amb el rang econòmic que el situen. Milà resulta una ciutat extremadament  cara amb molt poques residències, les quals es troben molt lluny del centre.
 
Tot i que tenia un gran trajecte fins a l'universitat, el preu més econòmic que vaig trobar per una habitació mig decent, sense porta, va ser de 700 €/mes. Considero que cal buscar amb molt de temps i, tot i així, és probable que el millor que trobis sigui una habitació compartida amb un o dos companys o amb sort, una residència.
 
Sobre l'idioma, resulta molt fàcil comunicar-te amb altres persones, i resulta relativament fàcil aprendre a parlar.
 
Com a consell per futurs alumnes d'aquest destí o bé d'aquesta acadèmia, els recomano  tenir molta paciència, tant amb l'acadèmia com amb el fet de trobar casa.
 
En general, pel que fa a l'experiència Erasmus, considero que cal fer-la ja que et permet viure una culura molt diferent a la teva i et fa creixer a nivell personal.

Gallery