Berta Mas, Nàpols, Itàlia

L'Accademia della Moda es troba a Itàlia. Va néixer fa anys a Nàpols i l'últim any van obrir seu a Milà. L'accademia està situada just al costat de l'estació central de Nàpols, on hi ha la seu principal, dedicada especialment a la moda. A 5 minuts hi trobem una segona seu on hi ha altres branques com la comunicació, arquitectura, producte i moda.
 
Alguns poden pensar que Nàpols és una ciutat perillosa, però no és cert, ja que totes les ciutats tenen la seva part perillosa, només l'has de conèixer i saber per on t'has de moure i quines hores del dia són les adequades. En el cas de Piazza Garibaldi ens trobem que és una de les zones més perilloses, però només durant la nit. La resta del dia has de vigilar les teves coses però pots estar-hi amb tota la tranquil·litat.
 
Pel que fa a l'Accademia, puc dir que m'ha sorprès positivament, l'organització és molt correcta i les aules estan molt ben adaptades, sobretot les de moda, ja que trobes taules grans per poder treballar, màquines de cosir industrials, termofixadora i planxa sempre a la teva disposició (només m'he trobat un parell de cops que estaven fent classe i la professora no et deixa entrar però hi ha altres professores que si ets educada no tenen cap problema).
 
Pel que fa al pla d'estudis, cal dir que és molt complet, ja que toquen una mica de tot, des de gràfic (relacionat amb la moda) fins treball en equip per elaborar una col·lecció. Una de les coses que em va sorprendre és que, a l'hora de dissenyar, hi ha molta llibertat, ja que finalment la idea de la col·lecció, és a dir la inspiració, l'elabores conjuntament amb tota la classe i després cadascú individualment fa la seva pròpia col·lecció que s'acabarà elaborant a l'assignatura de modelística.

A l'hora d'escollir assignatures, et donen l'opció d’escollir des de primer fins a tercer, ja que ells el programa que fan és de tres anys (sempre el mateix nombre de crèdits que nosaltres).
 
A l'hora de fer les classes, la majoria són en Italià, tot i que algun professor parla anglès. En el meu cas, m'he adaptat molt bé: al principi era capaç d'entendre l'italià però no el parlava. L’accademia no t'ofereix cap curs d'italià però si ets espavilat no tindràs cap problema en aprendre l'idioma.
 
Pel que fa la cuitat, crec que és molt difícil explicar com m'hi he sentit, ja que és una ciutat única i molt enriquidora. Són gent molt alegre i alhora especial però en el bon sentit de la paraula.
 
El professorat s'ha portat de 10, des de la directora fins al conserge.
 
Finalment, he de dir que per la gent d'Erasmus hi ha molts grups que organitzen excursions i és una oportunitat per conèixer gent fantàstica i passar moments inoblidables.
 
En conclusió, crec que amb això ho acabaré de dir tot, ja que m'han donat l'opció d'allargar l'Erasmus i no ho he dubtat ni un sol moment en fer-ho. Des del meu punt de vista, m'han faltat moltes coses per aprendre, més de les que he après.
 
L'experiència d'Erasmus és molt enriquidora en tots els aspectes, i la recomano 100%.
 
* S’ha de tenir en compte que molts llocs només pots pagar en efectiu.
 
* Per l’allotjament recomano que, si no tens cap contacte,
dediquis uns dies en anar allà i buscar-ho personalment, ja que et demanen diners per bloquejar el pis i no et pots fiar d'internet.

Gallery