Elena Gómez - LABA, Brescia, Itàlia

La meva experiència Erasmus es va desenvolupar a Brescia (Itàlia), una ciutat petita i tranquil·la. Així i tot, coneixeràs moltes persones allà, ja que és una destinació molt sol·licitada pels estudiants Erasmus.

La universitat de destí té dos seus. Cap d'elles està situada en un lloc molt cèntric però es pot arribar sense problemes en transport públic. Les seus estan equipades amb aules d'informàtica que disposen d'ordinadors preparats per fer les activitats del centre, menjadors comuns, salons d'actes i cafeteria, a més a més l'escola ofereix un servei gratuït de préstec d'ordinadors (molt útil).

Pel que fa al professorat en general molt bé, amb l'excepció d'alguns que no sembla agradar-los molt la idea de tenir estudiants Erasmus. La coordinadora és genial: m'ha ajudat en tot el que ha pogut fins i tot a trobar pis. Els alumnes en general no són molt receptius, el fet d'integrar-se no és molt fàcil en totes les classes.

Des de la universitat es facilitarà la targeta de transport de la ciutat, que és molt útil per desplaçar-te, encara que el metro i els autobusos no funcionen tot el dia. Per això et recomano per 5 euros (que et retornaran) fer-te un carnet per poder agafar bicicletes i tornar-les en qualsevol punt de la ciutat i a qualsevol hora. També la targeta ESN (Erasmus Student Network) que té un preu molt econòmic i uns grans avantatges com descomptes en molts restaurants i sobretot en transports com Flixbus o Rayanair (que inclou un descompte i una maleta facturada gratis). L'aeroport més econòmic i proper per viatjar és Bèrgam, tant per arribar (té autobusos directes a Brescia) com per conèixer altres llocs d'Europa.

A l'hora de fer la compra, els supermercats més econòmics són Simply o Auchan (que solen haver-hi molts per la ciutat) o Lidl, que només hi ha dos i estan una mica lluny però es nota la diferència de preu.

Finalment, l'allotjament és un tema una mica més complicat. Els alumnes de LABA no tenim dret a estar en residència perquè és una universitat privada i les residències es reserven als estudiants de les universitats públiques. Per això el meu consell és que quan tinguis el destí, comencis a buscar pel teu compte o intentis contactar amb altres persones que vagin a la mateixa destinació que tu. Així i tot és difícil trobar un pis per a un grup, el normal és que trobis pisos compartits (tots els Erasmus que conec estan en un d'ells) i no tindran saló ni menjador probablement, això és l'habitual.

Jo he estat vivint en un pis de Stanzasemplice, però no ho recomano. Encara que pugui estar millor que altres aparentment, després no és així i a més a més hi ha una diferència brutal de preu amb altres pisos de les mateixes condicions.

Sens dubte ha estat una experiència genial que recomano i tornaria a repetir. He tingut l'oportunitat de conèixer altres persones, aprendre nous mètodes de treball i una nova llengua.