Roger Gutiérrez - London

YARZA TWINS STUDIO - LONDON

Les pràctiques professionals, possiblement l’assignatura que he esperat amb més ganes durant la carrera. El fet de pensar que per fi podria fer un tast de què és treballar en un estudi, acompanyat de professionals del sector, immers en un ambient proactiu; em creava una inquietud molt positiva.
Personalment, volia que aquesta assignatura em generés un repte significatiu en la meva etapa d’estudiant de disseny gràfic i per això vaig proposar-me realitzar-la a l’estranger, en particular a Londres o Berlín, dues ciutats capdavanteres en termes de disseny. Trobar un lloc on confiessin en les meves capacitats no va ser fàcil; vaig enviar el meu portfoli a una vintena d’estudis d’ambdues ciutats fins que per casualitat vaig trobar l’estudi Yarza Twins, un estudi que el porten dues noies gallegues establertes a Londres des de fa anys i que gràcies a les capacitats tant de disseny com d’il·lustració, les han portat a guanyar diversos premis reconeguts mundialment. Els hi vaig enviar el portfoli i els va agradar, van veure les ganes que tinc de treballar, d’experimentar i de crear; però em van dir que en tractar-se d’un estudi tan petit i jove, no podrien pagar-me. Sabia que no podia deixar escapar aquesta oportunitat, un estudi petit, amb grans clients; un estudi que desborda creativitat en totes les seves feines i a més a més parlen castellà, per tant la comunicació seria més fàcil i eficaç. Vaig acceptar, sabent que hauria de fer un gran esforç per poder sobreviure en una de les ciutats més cares d’Europa.
 
I no em penediré mai de la meva decisió. A més a més de treballar a l’estudi durant els matins, he hagut de treballar en un restaurant a les tardes i nits per poder-me pagar les despeses. Ha estat tot un gran repte, però d’on hi puc extreure una quantitat de coneixements immensa. No només pel que fa a disseny, on a l’estudi he après sobre editorial, il·lustració, tipografies, branding; he assistit a meetings, he après a relacionar-me amb clients, i treballat sobre la comunicació amb aquests; he conegut noves funcions dels programes que ja utilitzava, així com preparar projectes per la fase final d’impressió o noves tècniques gràfiques. A part d’això, aquesta experiència m’ha permès conèixer altres aspectes de la vida, tant en l’àmbit professional com personal.
 
Agraeixo haver triat aquesta opció i m’agradaria explicar a futurs alumnes per què haurien d’arriscar-se a fer-ho també. No sóc un gran partidari de que en el món del disseny la universitat és primordial, en el meu cas, considero que m’ha aportat unes pautes molt bàsiques, però a partir d’aquí, a partir d’ara, el treball constant, les proves, els experiments, els errors i les solucions, seran els que realment m’ajudaran a fer-me un lloc en un àmbit laboral tan competitiu.

Gallery