Adrià Tañà - Amsterdam

L'EMPRESA
Design Bridge és una agència de disseny gràfic amb 5 oficines arreu del món: Londres, Amsterdam, Singapur, Nova York i Shanghai. Les quals se centren en packaging i branding per a marques de consum massiu per mercats internacionals (L'OR, Guinness, Toblerone, Starbucks, Smirnoff, Beaffeater, Tanqueray, Mastrecard, Champions League, ...) Tenen treballadors d'arreu del món i per ells l'amabilitat i la llibertat són part del seu ADN.
 
COM VAIG TROBAR LA FEINA?
Vaig descobrir Design Bridge a una conferència del "Selected Bilbao". Vaig guardar la seva web en una llista d'estudis importants on m'agradaria treballar. Mig any abans de les pràctiques, al final de la meva estada Erasmus a Belfast, vaig començar a enviar el meu portafolis per correu i per les ofertes de feina i per LinkedIn als estudis que tinc a la llista. Design Bridge es va interessar i vaig tenir l'entrevista de feina per Skype durant la meva estada a Belfast.
 
L'ENTREVISTA
Els hi vaig explicar que en aquell moment em trobava d'Erasmus, fora d'Espanya, fet que els hi va encantar, ja que veien la meva disposició a viatjar. També els hi va agradar saber que tenia experiència laboral fora del disseny, com a pagès. Vaig aprofitar per deixar anar alguna conversació sobre el context del disseny avui en dia, fet que van veure que per mi el disseny era un estil de vida.
 
LA FEINA
Se'm va assignar una mentora, la qual m'ajudaria i m'avaluaria. Vaig estar ajudant en diversos projectes i fins i tot varis dels meus dissenys es van presentar al client. Design Bridge té diferents seccions pel disseny, així jo treballava en conceptualització; bàsicament dissenyant de forma ràpida perquè s'entengués la idea i que llavors un altre professional ho prepara per a la impressió. Sobretot vaig aprendre a com conceptualitzar i crear diferents versions dels dissenys, així com un pilot de trucs d'Adobe per millorar els resultats. PRÀCTIQUES I TRANSPORT PAGATS!
 
AMSTERDAM
La ciutat és massa cosmopolita i massificada. Compartir un pis al centre i que estigui bé costa al voltant d'uns 800€-900€ mensuals, a més que és una constant competició amb l'altra gent que busca lloc on viure... El transport públic és eficaç però la millor opció per moure't és la bicicleta, amb la que pots creuar-te tota la ciutat en 40 minuts. Els Holandesos són gent molt amable que no dubtarà en ajudar a un estrany, però entrar en els seus cercles socials és molt complicat... La Cervesa va a uns 4€
 
TIPS

  • Necessites tenir un nivell adequat d’anglès. Has de ser capaç de tenir converses i entendre el que et diuen.
  • Fes-te un LinkedIn molts estudis i professionals es troben allà i són actius. A més al ser poc popular entre els joves no hi ha tanta competició!
  • Fes-te una targeta Prepago, per evitar pagarà impostos extres al viatjar, demana-ho al teu banc.
  • Per pagar et trobaràs ocasions en què no t'acceptin ni Visa ni efectiu! Si pots, fes-te una targeta Maestro (devit de Mastercad) aquesta l'accepten a tot arreu!!!
  • Hi ha la web i app MeetUp per conèixer gent, fer activitats i amistats.
  • Majoritàriament trobaràs ofertes de pisos i habitacions en grups de Facebook. Escriu conceptes com "share, rent, flat, studio, room, roomate, kamer (habitació en holandès) Amsterdam" i vigila perquè hi ha molts timadors!

Gallery