Previous courses | Curs 2018/19

Bluetool, un pas endavant cap a l’ecoeficiència

La page original ha col·laborat amb ESDAP Catalunya, per tal de promoure una actitud responsable i proactiva cap a una millora del medi ambient compartint una metodologia d’ecodisseny amb l’eina Blue_tool. Incorporar criteris d’ecoeficiència és una necessitat cada vegada més reclamada en qualsevol de les activitats que realitzem; tant com a ciutadans i, sobretot, com a professionals i aquesta eina permet un acompanyament als alumnes en aquest canvi de paradigma.

Blue_tool facilita la millora de la capacitat d’autoavaluació de l’ecoeficiència i la sostenibilitat al mateix temps que aporta indicadors del comportament ambiental dels projectes de disseny gràfic. Serveix també com a suport pedagògic i permet consultar estratègies d’ecodisseny aplicables en cada fase del cicle de vida dels projectes dissenyats. En aquests moments els alumnes d'ESDAP Catalunya ja l’han utilitzat l'eina Blue_tool en més d'un centenar de projectes.

Els alumnes de l’especialitat de disseny gràfic de l’ESDAP Catalunya s'han iniciat en la concepció del disseny gràfic com a eina poderosa per aportar solucions innovadores i de comunicació que sigui respectuosa amb el medi ambient. En la formació dels alumnes s'hi ha integrat una metodologia d’ecodisseny que els permet esdevenir conscients i compromesos i ser capaços de desenvolupar projectes sostenibles, que s'adaptin al context d’una societat que dóna valor a la lluita i mitigació dels efectes del canvi climàtic. Gràcies a aquesta línia estratègica de l’ESDAP Catalunya, els alumnes i futurs professionals del disseny, seran capaços d’aportar més valor als seus projectes, d’innovar i donar resposta a les necessitats que demana aquest nou paradigma.
27 June 2019 | ESDAP Catalunya, Transversal