Previous courses | Curs 2018/19

Convocatòria "INDISCIPLINES". Congrés sobre la Recerca en la Pràctica de les Arts

Indisciplines, Congrés sobre la Recerca en la Pràctica de les Arts

Barcelona. 28-30 Novembre, 2019

Seus: Universitat de Barcelona / Escola Superior de Música de Catalunya

Organitza: Campus de les Arts


El Campus de les Arts organitza el seu primer congrés internacional sota el títol Indiscipline, amb la finalitat d’explorar els territoris híbrids de la recerca artística basada en la pràctica, relacionada amb les dinàmiques de l’acadèmia. El congrés es celebrarà a Barcelona del 28 al 30 de novembre de 2019.

Amb el títol INDISCIPLINES, es convida a persones investigadores i creadors/es a reflexionar sobre les formes creatives de fer, comprendre i hibridar els processos de recerca en àrees temàtiques diverses, més enllà dels paradigmes tradicionals i els camps de coneixement rígids. Les aproximacions interdisciplinàries i trans-disciplinàries han posat en crisi la ‘disciplina’ com a força productora de formes de control i generació del coneixement. En contrast, el terme ‘indisciplina’ es presenta com a provocador, doncs ens remet a les dimensions socials i polítiques de la recerca, i a la capacitat de les arts per generar pensament divergent també des de l’acadèmia.

La temàtica del congrés correspon als propòsits del Campus de les Arts, un projecte de col·laboració entre una vintena de centres d’ensenyament superior artístic a Catalunya, dedicats als camps de la música, el teatre, la dansa, el cinema i la creació audiovisual, les arts visuals, el disseny, la moda i la conservació i restauració. El Campus de les Arts és una plataforma de debat i acció que té com a un dels seus eixos articuladors la recerca artística i els recursos relacionats, juntament amb la transferència del coneixement.


Campus de les Arts

El Campus de les Arts és un projecte que reuneix els centres d'educació superior artística a Catalunya. Com a plataforma de debat i coneixement actiu des 2018, el Campus de les Arts es dedica a objectius compartits en relació amb les titulacions superiors (Màster i doctorat), la investigació acadèmica i la formació pedagògica, a més dels recursos humans, materials i econòmics relacionats amb aquests temes.

El projecte de Campus de les Arts està impulsat pel CoNCA, el Consell Nacional de la Cultura i les Arts de Catalunya, amb el lideratge de la Universitat de Barcelona. Representa les disciplines següents en el context de l'educació superior: les arts visuals; el disseny i la moda; el teatre, la dansa i les arts escèniques; la música clàssica, moderna i contemporània; el cinema i la producció audiovisual creativa; i la restauració i la conservació de béns artístics.

Actualment el Campus de les Arts inclou dinou centres d'educació superior, que en total sumen fins a 8000 estudiants. Els centres que participen: Facultat de Belles Arts-UB, Facultat d’Humanitats-UOC, ESCAC, EINA, Escola Massana, ELISAVA, ERAM, BAU, ESDI, ESMUC, ESDAP Catalunya, ESCRBCC, Institut del Teatre, Conservatori del Liceu, Taller de Músics, Jam Session, IED, LCI-Feli Duce i Eòlia. Amb la participació d’Hangar i la col·laboració del CoNCA.

Data límit de rebuda de comunicacions: 15 de juliol 2019 a info@campusdelesarts.org
Seus i Producció: Universitat de Barcelona / ESMUC (Barcelona)

© fotografia de Jüri Tenson.
Rein Tenson, Jüri Tenson, Priit Pärn, Krista Virkus i Mari Kuutmaa llegint el Diari.
Anys 60, happening a Tallinn, Cortesia del Museu d'Art d'Estònia, Tallin

 

19 June 2019 | ESDAP Catalunya, All news