Previous courses | Curs 2018/19

Incorporació a a la comunitat de treball 'Download OpenDesign'

El Campus Llotja d'ESDAP Catalunya, s'incorpora a la comunitat de treball Download OpenDesign. La plataforma inclou els Projectes desenvolupats a la assignatura Disseny de Mobiliari.

El Projecte Download OpenDesign va néixer el 2015 amb la idea d'ampliar el concepte de disseny obert: disseny–redisseny–fabricació de productes amb accés lliure, desenvolupant-los de forma col·laborativa en la comunitat de treball Download Open Design.

La proposta preten dissenyar productes per a descarregar i els seus objectius són:
  • Donar a l'usuari l'oportunitat de ser més autònom i independent de fabricants cada vegada més grans i sistemes tancats.
  • Reduir la quantitat i complexitat dels processos, promovent la fabricació local i domèstica, en el marc d'un canvi de model productiu cap a una economia distribuïda.
  • Fomentar un sistema més sostenible utilitzant materials, recursos i coneixements locals.
  • A nivell acadèmic es fomenta la comunicació i l'intercanvi cultural. I es busca la creació d'una xarxa global d'escoles pel disseny obert.
El projecte va néixer com a col·laboració entre la School of art and design de la Guangdong University of Technology de Guangzhou (Xina) i la ESDIR de Logronyo. Després de 4 anys de treball, 15 tallers, 5 exposicions i mes de 140 productes desenvolupats pels seus estudiants, aquest any el Campus Llotja de l'Esdap Catalunya ​​s'ha unit al repte i diversos dels seus productes estan ja disponibles a la web.

El projecte vol seguir creixent en base a un posicionament clar: la democratització i globalització del disseny i la fabricació local i senzilla, facilitada per la descàrrega lliure dels dissenys.

+ informació
13 May 2019 | ESDAP Catalunya, Projects

Gallery