Cursos anteriores | Curso 2017/18

Jordi Cuyàs: arte y compromíso

Mercè Martínez, professora d’Història de l’Art
Josep Rodri, director d’AMABEU Teatre


Jordi Cuyàs (1957-2017), professor de l'EASD Pau Gargallo durant més de vint anys i professor de Disseny Gràfic al Campus Pau Gargallo. La seva petjada com a artista, dissenyador i docent i el seu esperit altruista i col·laboratiu van marcar un referent per a l'alumnat i professorat del centre.Tot i el caràcter introspectiu i intimista que transpira la seva obra artística, Jordi Cuyàs va mantenir durant tota la seva vida un compromís social que es va materialitzar en alguns dels seus projectes creatius. En són un exemple, la  seva exposició Danys col·laterals (2011) i els seus vídeos Louis Vuitton haute joaillerie (2012) i Tríptic de la cobdícia (2014).

De forma paral·lela Jordi Cuyàs va mantenir una estreta i fructífera col·laboració artística amb l’activista cultural, director i creador d’espectacles teatrals Josep Rodri. Amb la seva companyia Amebeu Teatre va ser el responsable de les instal·lacions artístiques, de la imatge gràfica i de l’enregistrament de bona part dels projectes de la companyia. Cal destacar de forma significativa la seva participació en l’espectacle multidisciplinar i itinerant Welcome (2017), directament vinculat a l’eix vertebrador de les Jornades Accés restringit

La presentació Jordi Cuyàs: art i compromís pretenia retre homenatge a la trajectòria compromesa d’aquest professor, dissenyador i artista; així com fer reflexionar sobre l'actitud que tot artista o dissenyador pot mantenir envers la millora de la societat que l'envolta.

D’altra banda, aquesta xerrada va perseguir també donar publicitat a l’exposició homenatge Herència, que coordinada per EASD Pau Gargallo i La Bragueta Estudio tindrà lloc el proper mes d’octubre de 2018 al Centre Cultural El Carme de Badalona.
17 Mayo 2018 | ESDAP Catalunya, Conferencias

Galería