Curso actual | Curs 2021/2022

Visita a ‘BANSKY. The art of protest’

Amb el grup d'alumnes de 2n curs de l'especialitat de Disseny Gràfic del campus Vic, vam visitar BANKSY. The Art of Protest i també l'exposició temporal Objectes comuns. Històries locals, debats globals, al Museu del Disseny de Barcelona.

La visita es va organitzar des de les assignatures de Projectes I i Teoria de la comunicació gràfica, amb l'objectiu de conèixer com mitjançant l'art urbà es pot aconseguir comunicar-se amb la gent i també descobrir com Bansky ho aconsegueix plenament. En les seves obres parla de temes actuals, que preocupen, utilitzant un llenguatge irònic per fer la seva protesta i això és el què li dona un poder addicional. Bansky aconsegueix plantejar-nos qüestions de manera clara i alhora punyent.

A l'exposició vam poder veure més de setanta obres originals cedides en exclusiva per col·leccions privades internacionals, algunes d’elles inèdites. Les obres aborden temàtiques com la globalització, el consumisme, les guerres, el poder de la política i la religió, la lluita de classes o el canvi climàtic. És una gran mostra internacional que proposa una immersió multisensorial al misteriós món d’aquest influent artista.

Amb l'exposició Objectes comuns. Històries locals, debats globals vam veure un recull d'objectes comuns de disseny, que mereixen aquest adjectiu també per altres motius: perquè formen part de la cultura popular, representen a la societat i esdevenen fragments de la memòria col·lectiva. I encara més, són igualment comuns perquè alguns són béns compartits i altres perquè tenen una vocació social.

Associem el disseny a objectes que són presents en el nostre dia a dia, però també a uns objectes que tenen alguna cosa d'especial. Són uns objectes comuns als quals el disseny dona un nou sentit gràcies als serveis que ens presten, a la novetat del seu aspecte, a les innovacions que incorporen, a allò que comuniquen o a les emocions que ens desperten.

+ informació

29 Diciembre 2021 | ESDAPC, Transversal

Galería