Trabajos Finales de Estudios | Curs 2020/21

Al Vuit / Donatel·la Julve

Donatel·la Julve / ESDAPC / Campus Llotja

Al Vuit és un espai gastronòmic que reivindica de manera creativa la cuina basada en conserves.

La proposta pretén participar en el canvi i posar en denúncia un problema amb doble impacte: el malbaratament d’aliments. Que crea un conflicte social i mediambiental.

Al Vuit, amb una perspectiva culinària creativa i oferint al comensal una proposta gastronòmica actual i saludable, ofereix als clients la viva imatge d’una cuina conscient, sostenible i responsable. Fent arribar a la gent la idea que les conserves són una bona opció per combatre el malbaratament d’aliments.

És per tot això, que el projecte s’ha decidit ubicar a l’emblemàtic conjunt fabril de Palo Alto. Una referència dintre del barri de Poblenou, un barri que és conegut per ser just el que pretén Al Vuit; una avantguarda creativa i d’investigació.

El programa funcional de la proposta es divideix en tres espais:

  • Un restaurant on la cuina està treballada d’es d’una perspectiva creativa donant el protagonisme a la conserva.
  • Uns tallers totalment funcionals on s’ofereixen eines i recursos per a reutilitzar aliments, productes i cuinats, extrapolables a qualsevol cuina domèstica.
  • Una zona de venda dels mateixos productes conservats a la cuina de Al Vuit fugint de químics i conservants.

A l’hora de dur a terme el projecte s’ha tingut en compte el seu discurs fent que el disseny segueixi la mateixa línia. D’aquesta manera, trobem Al vuit una proposta estètica on s’han prioritzat materials de baix impacte i duradors.

En definitiva Al Vuit no només pretén posar sobre la taula un problema que ens afecta a tots, sinó ser la proposta creativa de referència que ens ajudi a trobar el camí cap a una alimentació més conscient i sostenible.Paraules clau: Conserves, alimentació, restauració, tallers gastronòmics, residu zero, sostenibilitat

31 Agosto 2021 | ESDAP Catalunya, Diseño de Interior

Galería