Curso actual | Curs 2020/21

Disseny per a la transformació social

Dins del marc de l'assignatura optativa de 4t curs 'El dissenyador com a agent de canvi social' dels Ensenyaments Superiors de Disseny, els alumnes de 4t curs del Campus Vic d'ESDAP Catalunya han desenvolupat un taller de format extensiu, des del mes de novembre fins a gener. La major part del taller s'ha realitzat de manera online a causa de la situació actual de pandèmia.

En el taller s'han treballat els reptes als quals s'enfronta la disciplina del disseny, ampliant el seu camp d'acció disciplinar reglat. S'ha plantejat en quines dimensions de l’activitat humana treballa i intenta incidir el disseny, proposant noves formes d’habitar i relacionar-nos des del respecte a les persones i a l’entorn, quines dimensions qualitatives o tarannàs representen els projectes, les iniciatives i les comunitats que obren i afermen camins cap a una major justícia social i ambiental.

Amb aquesta experiència s'ha pogut aprendre a analitzar projectes d'intervenció social des de la seva essència fins a la posada a la pràctica. L'alumnat ha acabat elaborant una guia amb les indicacions necessàries per poder realitzar un projecte d'intervenció social i també algunes propostes de projectes que es podrien dur a terme a la ciutat de Vic.

El taller s'ha realitzat com a procés de transmissió de coneixements a la comunitat educativa dins del projecte de recerca Cartografia Oberta del Disseny per a la Transformació Social realitzat per Makea Tu Vida, que ha comptat amb el suport del @cultura_cat

+ informació
1 Febrero 2021 | ESDAP Catalunya, Seminarios

Galería