Curso actual | Curs 2020/21

OPENNESS 2021, Societat Oberta

L'exposició Openness fa referència a la filosofia o manera de fer basada en l'obertura, la transparència i l’accés lliure al coneixement. L’objectiu principals és compartir, millorar, personalitzar i descentralitzar el procés de disseny. La indústria 4.0 ens permet que qualsevol persona pugui –a través de l’accés lliure als plànols i els arxius de fabricació digital– descarregar-se les instruccions des d'una web, comprar els materials i construir-los localment i amb proveïdors locals. En un futur no molt llunyà tothom podrà construir-se el mobiliari i els productes per a la seva propia llar.

L'Alumnat d’ESDAP Catalunya de l’especialitat de Disseny de producte exposen projectes de mobiliari i productes senzills, fàcils de construir i de codi obert al Vestíbul Àvila del Museu del Disseny de Barcelona. L'esposició mostra 24 peces: 8 mobles i 16 productes que són accessibles a través de codis QR i es podrà visitar del 9 de febrer al 14 de març de 2021.

La mostra recull mobiliari del projecte Download Open Design de Carlos Enes, Guillermo Baeza, Joan Huguet Caballé, Jordi Sanz, Laura Cedrés, Marina Cortés, Martina Oriol, Morgane Van Peteghem i Guillem Ferran. El projecte és una col·laboració entre l'Esdap Catalunya i diferentes escoles: l’Escola d’Art i Disseny GDUT de la Xina, l’Escola Superior de Disseny de La Rioja, l’Escola d'Art i Superior de Disseny de Castelló.

La mostra recull productes del projecte de l’Enemic invisible de Aitana Segarra, Aina Alabart, Andrea López, Aran Anyó, Cèlia Anglès, Jessica Alvarez, Júlia Lloveras, Laura Cedrés, Morgane Van Peteghem, Talía Puey, Aitor López, Carlos Flores, Daniel Rodriguez, Joel Figuerola, Judit Molina, Marc Ballester, Paula Lozano, Roger Bartra, Sergi Monforte, Sofía Delpilar, Víctor Peiró, Guillem Ferran i Rafel Oliva.
 
 
Més informació:
26 Enero 2021 | ESDAP Catalunya Campus Llotja, Exposiciones

Galería