Marc Ramírez - Belfast School of Arts, UK

SENSE DUBTE ho tornaria a repetir infinits cops... No crec que cap experiència Erasmus decebi. És més, qui es penedeix de viatjar?

Si tu, que estàs llegint, busques l’impuls que necessites per marxar a fer l’Erasmus, aquí el tens. Si desconfies del destí, desconfia per ara. Jo mateix em vaig preguntar que hi havia a Belfast i si de veritat valdria la pena. I la sorpresa em va arribar en adonar-m’en el dia que estava compartint un sopar amb diferents persones d’arreu del món. Com un amic em va dir quan va venir a veure’m: no sé què se us ha perdut a tots aquí.
 
No perdis el temps rumiant i donant-li voltes a la indecisió. Estalvia tant com puguis (la meva aproximació ni s’apropa a les despeses reals), treu els diners de sota les pedres i marxa sense pensar-ho. Aprofita per viure a la residència d’estudiants (el preu es bastant elevat) pero és l’única manera de relacionar-te amb els altres de forma més directa i de conèixer més gent. En el meu cas (he estat tot el curs), al segon semestre ja em vaig buscar un pis més econòmic amb amistats que vaig fer. Per la meva experiència, és el que recomano. Obre la ment i apunta't a qualsevol pla. Aprofita cada dia, ja que el temps passa molt molt ràpid.
 
Pel que fa a Belfast, és una ciutat bastant petita però plena de vida donada sobretot pels estudiants. Hi ha molt que veure pel Nord d’Irlanda, així que, explora i deixat perdre’t per les seves verdes terres. Dock cafe (Belfast). Apuntat aquest nom i no dubtis en passar-te per allà. Ja m’entendràs del que parlo.
 
Els professors de la universitat no et decebran. Ajuda al 100% i tot molt ben organitzat. Amplis terminis per realitzar projectes i continu suport. Ulster University ofereix gran quantitat d’activitats a les primeres setmanes per començar el contacte amb els altres i facilitar les relacions. Ademés, oberta 24/7.
 
Així que, fes la maleta i marxa. Deixa que tot succeeixi i tornaràs amb molt viscut.

Galería