Cursos anteriores | Curs 2019/20

Participació en el Projecte 'En el camí de Victor Papanek'

Després de 3 mesos de treball intens, ahir es va fer la sessió de presentació de les propostes del Projecte Victor Papanek, organitzat pel Museu del Disseny de Barcelona.

L'ESDAP Catalunya va presentar 44 projectes desenvolupats des dels Campus Llotja, Deià, Pau Gargallo, Ondara i Vic. Hi van participar un total de 130 alumnes i 13 professors, amb projotectes sobre les dues propostes diferenciades proposades pel Museu del Disseny de Barcelona:

El museu en clau Papanek: Intervenció a les exposicions permanents del Museu.
D’una banda, amb 'El Museu en clau Papanek'  es proposava una relectura de les peces de les exposicions de disseny de producte i de disseny gràfic per fer una senyalització efímera a partir de les tesis divulgades per Victor Papanek i el disseny de senyalització de peces a les exposicions permanents del Museu. El treball es va desenvolupar dins el marc de l'assignatura Projectes Disseny Gràfic III de tercer curs i hi van participar gurps d'alumnes dels Campus Llotja i Pau Gargallo.

Jugant amb Papanek
De l’altra, a 'Jugant amb Papanek' els estudiants havien de dissenyar elements o entorns de jocs infantils per a espais exteriors, una proposta que entronca amb els supòsits que va plantejar Victor Papanek en aquest camp i que també ha tingut en compte la política del joc a l’espai públic que ha engegat la ciutat de Barcelona. En aquesta proposta hi han participat grups d'alumnes dels diversos campus de l'ESDAP Catalunya. Les propostes s'han desenvolupat des de les assignatures Projectes Monogràfics de Disseny d’Interiors  (4t curs, Campus Llotja i Campus Deià); Projectes Monogràfics de Disseny de Producte (4t curs, Campus Llotja); Projectes Monogràfics d'Interdisciplinarietat (4t curs, Campus Ondara i Campus Llotja) i l'assignatura optativa El Dissenyador com Agent de Canvi Social (4t curs, Campus Vic).

Des del 19 de desembre i fins al 2 de febrer els prop de100 projectes elaborats per 380 alumnes de diferents escoles de grau de Disseny estaran exposats al Museu del Disseny en una mostra que recull els treballs fruit de les dues propostes fetes pel Museu del Disseny a l’alumnat.

+ informació 
20 Diciembre 2019 | ESDAP Catalunya, Proyectos

Galería