Cursos anteriores | Curs 2019/20

Yoel Cruz, menció especial en la categoria “Disseny Jove” del Premi Catalunya d'Ecodisseny 2019

Yoel Cruz Fernandez, alumni de l'ESDAP Catalunya, menció especial en la categoria “Disseny Jove” del Premi Catalunya d'Ecodisseny 2019 amb el projecte Frutag, una proposta  per desmaterialitzar el marcatge de fruites evitant l’ús de paper, plàstics i adhesius, que genera problemes en les plantes de compostatge.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va lliurar el passat 25/11/19 el III Premi Catalunya d’Ecodisseny 2019, convocat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Aquest guardó, de caràcter biennal, reconeix productes, productes en desenvolupament i estratègies de foment de productes que estiguin dissenyats per millorar el seu comportament ambiental al llarg del cicle de vida i la seva contribució a l’economia circular.

Els guanyadors han estat:
  • Un banc urbà modular banc Alpine de Escofet_lab en la categoria de "Producte".
  • Un fil reciclat d’altes prestacions, en la categoria “Producte en desenvolupament”, de By My Eco
  • Un Hotel per a abelles de Cristina Bonamusa Martínez de l’escola EINA, en la categoria "Disseny Jove".
Els mencionats especials són Les bombetes de Llavors Promocionals de Bridepalla, les Bitsybags de Susan Leach i Claudia Cunha, l’Intercalador per a congelats de Magrana Barcelona Product Lab, La Cadira Noem Carl de Nutcreatives i Cintes de Demano Producciones Sostenibles.  

En la categoria “Disseny Jove”, Canvas: Refugee Women Empowerment Through Textile Waste”, d’Eva Porcuna Ferrer, “El jardí del refugi”, de Júlia Ciurana Llarch i “Frutag” de Yoel Cruz i Fernandez, alumi de l’ESDAP Catalunya.

El Museu del Disseny de Barcelona acullirà l’exposició des del 18 de desembre fins al 19 de gener, com a activitat vinculada a l’exposició temporal Victor Papanek: La política del disseny. El mateix dia 18 de desembre es realitzarà, amb l’ADIFAD i l’ARC, l'ADI Making of, unes microconferències per presentar alguns productes guardonats enguany a càrrec de les persones que els han dissenyat.

+ informació sobre els premis

+ informació sobre el projecte Frutag de Yoel Cruz2 Diciembre 2019 | ESDAP Catalunya, Premios

Galería