Cursos anteriores | Curs 2019/20

L'ESDAP Catalunya al "MODA-FAD Sustainable Challenge 2019"

Els estudiants de l'especialitat de Disseny de Moda participen a diverses activitats dins del MODA–FAD Sustainable Challenge.

MODA–FAD Sustainable Challenge vol explorar la via de l'upcycling en el sector de la moda els dies 29 i 30 de novembre de 2019 durant el RE/Barcelona, Sustainable Fashion Global Event, organitzat per Asociación Moda Sostenible. En les jornades participen alumnes d'ESDAP Catalunya, Núria Lafuente de 4t curs de disseny de moda, Juliana Mesa de 3r curs de disseny de moda i Martina Arosteguy, alumna que està fent un intercanvi Erasmus.

Durant dos dies, els estudiants treballaran en grups organitzats amb experts en les diferents àrees que intervenen en el procés de producció de la industria de la moda, desenvolupant possibles productes d'indumentària a partir de residus tèxtils, passant pels diferents processos de branding, disseny de producte, confecció, marketing i comunicació, estilisme, visual, etc.
D'altra banda,  el BCD Barcelona Centre de Disseny organitza, un any més, l‘HULA HOOP - L’Experiència en Disseny Circular’. Un espai de trobada per generar, transferir i compartir coneixement entorn d'estratègies de recuperació i regeneració de recursos.

Enguany, l'HULA HOOP formarà part de la programació del Re-/Barcelona Sustainable Fashion Global Event, primera trobada global de moda sostenible i ètica del Sud d'Europa, organitzat per Moda Sostenible Barcelona i Seed & Click, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i del Disseny Hub Barcelona. Dins d’aquest marc, hi trobarem l’ILLA HULA HOOP com a un espai propi de la iniciativa, en la que es promourà el coneixement i els valors per a un impacte social i ambiental positiu a través d’una sèrie d’activitats que tindran lloc en un espai destinat a l’economia circular i el disseny.

L'ESDAP Catalunya participa amb un grup de 17 alumnes de 2n curs de moda, més una alumna de 4t curs de moda en el Workshop amb el títol El poder del ciutadà conscient: activisme quotidià a través de la moda. En aquesta sessió es tractaran els reptes socioambientals, remarcant la importància del nostre consum per al canvi. S’analitzarà el paper que juga la moda en aquest àmbit i s’acabarà amb una pràctica en la qual els assistents dissenyin la seva pròpia campanya activista per impulsar el Zero Waste. L’empresa Uttopy dinamitzarà el taller presentant el seu propi cas com a exemple de producció respectuosa amb el medi ambient i les persones.
 

Finalment, i dins el Re-Barcelona Open Space, que tindrà lloc els dies 29 i 30 de novembre i on els empresaris de Reimagine Textile de TecnoCampus exhibiran els seus productes sostenibles i també presentaran els seus projectes innovadors, l'alumna d'ESDAP Catalunya de 3r curs de Disseny de Moda, Júlia Garcia Escribà, participarà en la xerrada amb la seva proposta de disseny sostenible.
29 Noviembre 2019 | ESDAP Catalunya Campus Llotja, Jornadas