Cursos anteriores | Curs 2019/20

Indisciplines, congrés sobre la recerca en la pràctica de les arts

Es presenta el programa de INDISCIPLINES, el congrés del Campus de les Arts > https://www.campusdelesarts.org/
 
El Campus de les Arts –projecte al qual participa l'ESDAP Catalunya– presenta el programa de ponents convidats i presentacions acadèmiques del congrés INDISCIPLINES, que tindrà lloc del 28 al 30 de novembre a la Universitat de Barcelona i l’Escola Superior de Música de Catalunya.
 
El congrés, dedicat a la recerca artística i creativa que es genera des de la pràctica, comptarà amb les presentacions convidades d’en Mika Elo de la University of the Arts, Hèlsinki, i de la performer i artista Alexandra Murray-Leslie, de la Trondheim Academy of Fine Art, Noruega.
 
El Campus de les Arts presenta el programa de convidats keynote i presentacions seleccionades pel congrés internacional Indisciplines. El congrés s’organitza amb la finalitat d’explorar els territoris híbrids de la recerca artística basada en la pràctica, amb interès per les dinàmiques de l’acadèmia. Juntament amb les ponències keynote, es presentaran més de 25 treballs de recerca—algunes amb caràcter performatiu o expositiu—amb la participació de investigadors de 7 països diferents. Les sessions acadèmiques es faran els dies 28 i 29 de novembre a la UB i el dia 30 de novembre a l’ESMUC.
 
Per la sessió inaugural del dia 28 a la Universitat de Barcelona, el professor Mika Elo, expert destacat en la recerca artística, presentarà la conferència “Ecologies of Artistic Research Practice”, que tractarà alguns aspectes del Research Pavilion #3, presentat a la Biennal de Venècia.«Ara que la recerca artística s’ha establert com a part fonamental de la cultura de la recerca multidisciplinària a molts països,» explica el professor Elo, «no hem de parlar sobre què és la recerca artística; té més sentit preguntar i demostrar el què fa.»
 
La sessió matinal a l’ESMUC del dia 30 de novembre comptarà amb la presentació performativa de la Alexandra Murray-Leslie, cofundadora del conjunt musical Chicks on Speed. Porta el títol  “Gesamtkunstwerk: Thinking Through Making and Performing (computer enhanced footwear prototypes)”. Segons explica l’autora, «sobre la base del meu historial establert com a artista de performance i música pop, la presentació investiga noves maneres de disfressar el peu per a l’expressió teatral audiovisual com a ‘gesamtkunstwerk’—una obra total que adopti i utilitzi diverses practiques artístiques i disciplines.»
 
Al comitè científic del congrés INDISCIPLINES han participant professors de molts dels centres d’ensenyament superior artístic a Catalunya que formen part del Campus de les Arts. Per a assistir al congrés INDISCIPLINES, totes les persones vinculades als centres participants—docents, investigadors i estudiants—podran gaudir d’una inscripció de descompte, que es pot sol·licitar a través del correu del congrés: info@campusdelesart.org .
 
Com a complement a les sessions acadèmiques, el dia 29 de novembre per la tarda es presentarà a l’ESMUC una mostra oberta i gratuïta de projectes dels centres del Campus de les Arts—actuacions musicals i performatives, exposicions i tallers participatius. Aquesta sessió, amb el títol PASSADES, té la voluntat d’ampliar la visió actual de la recerca artística a Catalunya.
 
El Campus de les Arts és un projecte de col·laboració entre una vintena de centres d’ensenyament superior artístic a Catalunya, dedicats als camps de la música, el teatre, la dansa, el cine i la creació audiovisual, la conservació i restauració, les arts visuals, el disseny i la moda. El Campus de les Arts és marc de debat i acció que té com a un dels seus eixos articuladors la recerca artística i els recursos relacionats, juntament amb les titulacions superiors, la pedagogia i la transferència del coneixement.
 
Campus de les Arts
 
Facultat de Belles Arts-UB, Facultat d’Humanitats-UOC, ESCAC, EINA, Escola Massana, ELISAVA, ERAM, BAU, ESDI, ESMUC, ESDAP, ESCRBCC, Institut del Teatre, Conservatori del Liceu, Taller de Músics, Jam Session, IED, LCI-Feli Duce i Eòlia. Amb la participació d’Hangar i el suport del CoNCA.        
 
INDISCIPLINES
Organitza: Campus de les Arts
Seus i Producció: Universitat de Barcelona / ESMUC
   
+ informació    
 
10 Noviembre 2019 | ESDAP Catalunya, Jornadas

Galería