Berta Llucià, NABA; Milà, Itàlia

Quan em van fer triar el lloc de destí per fer el meu Erasmus, no vaig tenir cap dubte que havia de ser Milà, la ciutat del disseny i la moda.
 
A part d'això, la universitat d'allà a la qual vaig anar jo, NABA, té l'opció de fer les classes en anglès. Això et dóna més facilitat a l'hora d'estudiar si ja domines l'anglès, però també és cert que no aprens l'italià tan ràpid.
 
Pel que fa a la universitat, he de dir que estic molt contenta. Les instal·lacions estan molt bé i tenen tot el material que necessites. En el meu cas, disseny de moda, tenia tot tipus de màquines, tecnologia i qualsevol cosa que necessités al meu abast.
 
Pel que fa als professors, tots són professionals i tenen alguna marca o treballen per altra gent fora de l'escola. El que destacaria d'ells és que són molt oberts de ment i no es basen en el seu gust propi sinó en si l'alumne treballa bé. A part d'això, sempre es preocupen per tu i intenten ajudar-te al màxim.
 
Les assignatures són 90% pràctiques. A principi de curs et proposen un tema i, a partir d'aquí, hi comences a treballar, i es presenta a final del semestre. Normalment, però, depenent de l'assignatura, acostuma a ser una col·lecció, de la qual has de crear una peça final.
 
En general vull dir que estic molt contenta d'haver pres aquesta decisió, i recomano 100% a tothom que faci una mobilitat, ja que coneixes a gent increïble, t'omples de diferents cultures i aprens molt

Galería