Carla Gimeno - Swansea, Gal.les, UK

Sóc la Carla Gimeno i la meva experiència del programa Erasmus va ser a la ciutat de Swansea, Gal·les, al Regne Unit. Vaig estar estudiant el primer semestre de 3rde disseny del producte, el qual equival al primer semestre de segon any a allà.
 
En quant a Swansea, és una ciutat molt tranquil·la i residencial. Té una zona d’oci a la part més pròxima a la costa, pujant una mica cap endins hi ha el centre de la ciutat amb moltes botigues on pots trobar de tot, i ja a dalt de tot les zones residencials.
 
Jo vaig estar vivint a la zona de Mount Pleasant, un conjunt de carrers amb cases molt iguals, la majoria llogades a grups d’estudiants. Tenia tres companyes de pis de la meva edat que em van cuidar molt i em van ajudar a adaptar-me durant el primer mes, que és el més difícil. Els preus de les cases comparats amb els d’una residència és grandíssim, més barats els lloguers de les cases.
 
Parlant de la universitat, University of Wales Trinity Saint David, consisteix en molts campus al llarg del centre de la ciutat. Jo estava a 10 minuts caminant des de casa. Està molt ben equipada, moltes sales amb ordinadors (Apple i altres de tàctils), una sala de conferències i, a la planta de baix, molts i molts tallers, cada un especificat a una finalitat (Vidre, pintar, llimar... i el principal).
 
L’horari és molt reduït, ja que les classes que fas són molt practiques i normalment et donen el briefing del projecte i la data d’entrega i tu t’has d’organitzar, cosa que és fàcil. Ja que, la universitat està oberta de 9 a 20h i tu pots accedir a tot arreu i quan vulguis amb la teva targeta.
 
Els professors t’ajuden amb tot el que necessites, si vols es queden més hores amb tu explicant-te el que faci falta. Els companys de classe tres quarts del mateix, amb ganes de compartir coneixements i a ajudar-se entre ells.
 
Swansea forma part de la Península de Gower, la qual té molts llocs molt macos i interessants de visitar. Des de Swansea pots agafar un bus que et deixa a la ciutat de destí que tu vulguis. El tiquet de dia, amb el qual pots fer tants viatges com vulguis en un dia, costa £4,20. Jo vaig visitar The Mumbles, Three Cliffs Bay i Rhossili. Impressionants els tres llocs, una manera ideal de passar el dia.
 
A part, la universitat organitza mil activitats la setmana abans de començar les classes i durant tot el semestre també ofereixen viatges o gratuïts o a molt baix preu durant els caps de setmana. Jo vaig anar a Cardiff (gratuït) i a Bath (gratuït).
 
El que també t’ajuda a conèixer gent i a moure’t una mica és apuntar-se a fer algun esport a la universitat. Jo feia futbol i bàsquet, i he d’agrair-ho molt ja que he conegut a persones magnífiques a través d’aquest esport. Pagues £20 per tot l’any i et pots apuntar a tantes coses com vulguis.
 
Recomano molt aquest punt de destí ja que, jo he passat una experiència inoblidable i molt remarcable.