Cursos anteriors | Curs 2018/19

Conversa amb Alejandro Meitín sobre pràctiques col·laboratives en context

Campus Deià, Divendres 5 d’octubre a les 16,30 hores

Presentem una conversa amb Alejandro Meitín, artista i activista ambiental que desenvolupa projectes a la Cuenca del Plata a Argentina. Parteix de la consideració dels grans rius com vertebradors territorials, com l’emergència d’un ric ecosistema al seu voltant que convoca un sentit complex fet de qualitats, vivències i significats. En relació a les comunitats locals i utilitzant pràctiques artístiques col·laboratives, ha desenvolupat espais d’investigació i d’organització activista, impulsant una construcció cultural i social que ens manté units a ells com a rius de vida.

Alejandro Meitín (La Plata, Argentina) és un artista, advocat, activista ambiental interessat en contribuir a nous pensaments sobre la pràctica artística contemporània i la teoria crítica. És co-fundador del col·lectiu artístic Ala Plàstica (1991) i ha participat en la investigació, elaboració i execució de pràctiques artístiques col·laboratives i realitzat exposicions, residències, publicacions, i dictat cursos i conferències, a Amèrica Llatina, Nord Amèrica i Europa.
Actualment dirigeix Casa Río un espai fluent orientat a co-produir i compartir experiències i pràctiques que incorporin la dimensió ecosistèmica des dels següents eixos transversals / art, medi ambient, coneixement científic, acostament sensible i saber local.
La utilització de sistemes d’informació geogràfica (SIG) i el desenvolupament d’investigacions amb mètodes artístics, són al centre de la seva producció, la qual està principalment enfocada a la Conca del Plata a la qual defineix com un “laboratori de governança” i un marc de visualització de gran abast de com les fronteres es redistribueixen avui dia, presentant noves possibilitats geopolítiques i incerteses i per tant necessitades de noves cartografies públiques.
Durant els últims dos anys ha treballat al costat del crític cultural i artista Brian Holmes en una “col·laboració entre conques” anomenada Living Rivers / Rius Vius que va donar com a resultat un node d’investigació sobre els ecosistemes de les conques hidrogràfiques del Mississippi / Grans llacs i Del Plata.

+ informació
5 octubre 2018 | ESDAP Catalunya Campus Deià, Conferències

Galeria