Laura Guerrero – UAL, Saint Martins, Regne Unit

Seu ESDAP Llotja
Especialitat Moda
Escola on vas fer la teva mobilitat UAL: Saint Martins

Explica la teva experiència. Per repetir, i així ho vaig fer al cap de dos anys. La primera vegada vaig fer un Short Course de disseny de teixits i vaig conèixer una de les millors escoles de disseny de moda del món, a on vaig aprendre tècniques noves molt útils per a aplicar sobre teixits i amb molt bons resultats.
La segona experiència va ser materialitzada en un curs de disseny de calçat, que va ser un complement perfecte a una formació prèvia de shoemaker que havia realitzat a Barcelona.

Com has fet per retornat a l’escola l’experiència de la teva mobilitat. En el primer cas, vaig incorporar aquestes tècniques a les ja utilitzades a l’optativa de Tècniques tèxtils aplicades, l’escola a més a més va fer una inversió en eines que m’han facilitat impartir aquesta assignatura. Actualment estem en procés de duplicar la maquinària per tal de donar resposta a la demanda d’alumnat.
En el segon cas, s’ha materialitzat en una optativa de disseny de complements focalitzada en el disseny de calçat. Novament l’escola va apostar per aquesta iniciativa i va fer possible l’adquisició de formes de calçat. Per tant en ambdós casos el meu retorn ha estat sempre amb la confiança i recolzament de l’escola.

Per què recomanaries fer una mobilitat internacional? Conèixer el que fan els altres és imprescindible per saber ubicar-se. Tenir la oportunitat de viure el rol d’alumna en un dels meus referents d’escola a nivell mundial, em va fer reflexionar sobre el meu propi treball com a professora de disseny. Aspectes més pràctics com ampliar coneixements, practicar l’idioma i conèixer gent d’arreu del món, ja que en aquests cursos la diversitat és increïble, arriba gent de tot arreu. És una experiència que realment s’aprofita.

Galeria