Cursos anteriors | Curs 2017/18

Inspired by Susan Meiselas

Després de visitar l'exposició Susan Meiselas. Mediacions a la Fundació Antoni Tàpies i encoratjats pel Departament d'Educació d'aquesta institució, alumnes de 2n curs del campus Pau Gargallo i estudiants ERASMUS de la Universitat d'Ulster van iniciar un projecte fotogràfic inspirat en l'obra de Susan Meiselas 44 Irving St / Photos and letters (1971) i que porta per nom Inspired by Susan Meiselas.

Susan Meiselas, explica aquest treball a la seva pàgina web:

Vaig fer el meu primer curs de fotografia mentre feia un màster a la Harvard Graduate School of Education. Per al projecte de curs final, vaig fer un retrat de 4x5 polzades de cadascun dels meus veïns de la pensió on vaig viure, posats en un lloc de la seva elecció a casa. Quan vaig donar una còpia als meus retratats i els vaig demanar que escrivissin sobre com es veien en les seves fotos, sovint les seves paraules explicaven quelcom més que allò que  les imatges transmetien.

Inspirats en aquest projecte es va proposar als alumnes de fer un conjunt de retrats fotogràfics de persones del seu entorn. Després, en mostrar aquestes imatges als retratats, aquests van escriure sobre ells mateixos i sobre com es reconeixien en les fotos, de forma similar a la que Susan Meiselas va utilizar al seu projecte 44 Irving Street. Imatge fotogràfica i text autobiogràfic conformen així els retrats resultants.

Els estudiants participants en aquest projecte són Enrique Castro, Mercè Chacón, Joel Duch, Yana Eltsova, Amanda Espinosa, Eduard Fernández, Raquel Garcia, Carla Lecha, Laura Martínez, Laura Navarro, Gisela Neira, Eric Olmedo, Anna Pasamontes, Júlia Mateu, Berta Temprano , Adrià Tomàs i Sara Vega de l'ESDAP Catalunya i Aynsley Longridge i Oisin McKeever de la University of Ulster.

Des del 23 de març i fins al dia 6 d'abril, es pot veure exposada una part d'aquest projecte al Campus Pau Gargallo. En un futur pròxim és probable que també sigui mostrat a la Fundació Antoni Tàpies. A continuació es referencien alguns dels textos corresponents a algunes de les fotografies seleccionades:

 
Eva por Laura Martínez
Me llamo Eva, tengo 18 años. Estudio Administración y Dirección de empresas en la Universidad Autónoma de Barcelona.
Hago el horario de tardes y cojo el tren de lunes a viernes. En el tren hablo con Carla porque no puedo escuchar música con el móvil y como vamos juntas a clase hablamos de los trabajos pendientes de nuestra vida. El tren nos ha hecho coger confianza.
Los fines de semana trabajo mañana y tarde en un bar de la Avenida Barcelona en Terrassa, cercano a mi casa. Me lo paso bien, pero me cansa mucho y no me queda tiempo libre para pasarlo con mi familia, mis amigos o mi novio
.
 
  Ryan by Aynsley Longridge

From the first whistle blow, that's when I am most happy. Being completely immersed in the game I can forget any problems I have had that week. When playing football, you aren't just yourself, you are a team. Constantly talking and screaming and pointing and running, it produces so much adrenaline and excitement.

  Jordi per Joel Duch

Sempre m'han agradat les altures, m'agrada pujar a grues, edificis o qualsevol altra plataforma més alta que els altres edificis. El que més m'agrada és el moment d’arribar adalt i mirar el paisatge, m’hi puc passar hores a dalt veient la ciutat, normalment penso com sóc de petit.

  Noemí per Gisela Neira

Sóc la Noemí Quadras, una de les integrants del grup 9Pins de teatre amateur de Tiana. Aquesta foto es va fer durant un assaig de Els Miserables al teatre Albéniz de Tiana. L’escena correspon al moment en què Fantine ha perdut tot el que té per poder aconseguir diners per pagar les medecines de la seva filla. El que sento quan veig aquesta foto és la tendresa que m’inspirava aquest personatge i com en alguns assajos, quan estava concentrada, aconseguia ficar-me en la pell del personatge i les llàgrimes en queien mentre cantava "I dreamed a dream".

  Aitor por Adrià Tomàs

No podía elegir otro sitio, vale sí, no es muy normal estar dentro de una nevera pero es el único sitio donde 100% no se me va a calentar la birra. Aparte de liarla en este sótano perdido hacemos cosas eh, no os penséis que la vida es beber cervezas, bueno, quién sabe. Adri, como la mayoría de Bachimbolo hemos estado muy unidos, somos todos vecinos de un barrio de Badalona y desde bien pequeños nos ha gustado hacer cosas raras y que duren mucho!.

  Mar por Eric Olmedo
Soy Mar. Me encanta todo lo relacionado con el arte, soy maquilladora y actualmente estoy estudiando ilustración. Me puedo tirar horas en tiendas de maquillaje mirando y probando productos, tanto que en la foto ya nos echaron del recinto porque cerraban.


28 març 2018 | ESDAP Catalunya Campus Pau Gargallo, Exposicions

Galeria