Treballs Finals d'Estudis | Curs 2016/17

Mutis / Marta Portales

Mutis és un espai de silenci itinerant organitzat pel MACBA a la ciutat de Barcelona. L'espai convida a tots els ciutadans i treballadors a desconnectar de les seves llargues jornades de treball, de la tecnologia i del ritme de vida desmesurat.

El projecte té la intenció de millorar la societat en un àmbit mèdic i psicològic, ja que planteja un problema que pateix una gran part de la societat i ofereix una solució real i inexistent en l'actualitat. Mutis aposta per idees abstractes i surrealistes a partir de la realització d'imatges metafòriques i relacionades amb els conceptes per crear enigmes. Mutis vol ser l'antídot contra l'estrès i la contaminació acústica creada per la societat i per nosaltres mateixos, sense medicació química, simplement amb el silenci i els seus efectes calmants.

El títol d'aquest projecte s'inspira en el silenci i el fet de fugir, de sortir d'escena dins la pròpia metròpoli. Aquest espai –basat en la relaxació del cos i la ment a través dels sentits i l'observació del cel– funciona com a refugi que ens convida a prendre'ns una pausa fora de l'atrafegat ritme de vida que portem. El logotip encapçala la imatge gràfica del projecte i busca ser una imatge encarada al públic objectiu adult però que a la vegada tingui un toc atemporal i concís. La paraula Mutis m'ha donat joc gràcies a poder potenciar la lletra "u" fent una referència al símbol de pausa. El Claim de la marca és "Espai de silenci per gent de soroll".

El personatge que hi apareix, en Mutis, no té rostre perquè representa l'absència del cap, que és el punt focal on neixen les nostres inquietuds, els nostres pensaments i el relaciona amb l'espai físic tridimensional.
L'espai Mutis es complementa amb la ideació d'una sèrie de productes per poder gaudir d'aquesta experiència en l'àmbit privat.
Vídeo ►
19 novembre 2017 | ESDAP Badalona Pau Gargallo, Disseny Gràfic

Galeria