Treballs Finals d'Estudis | Curs 2016/17

Al pan pan / Marcela Salavert

Marcela Salavert / ESDAP Barcelona Deià
Taller de pa i degustació


Al Pan Pan és un projecte que surt de la unió entre tradició i disseny, donant lloc a un forn-cafeteria, on es pot degustar el producte i veure'n el procés d'elaboració. Tot això en un entorn on els materials naturals, les textures, les olors i els gustos s'uneixen en una experiència única.

El concepte de disseny s'inspira en el principal ingredient per a l'elaboració del pa: el blat. La seva forma, textura i color regeixen i unifiquen el disseny en aquest projecte. Extraient les espigues d'un camp de blat es genera un entramat que recorre el pati, conduint-nos a l'interior de la fleca creant un entorn que evoca els camps de blat i ens transporta a l'origen del procés de l'elaboració del pa. L'entramat d'espigues també pren part a l'interior del local creant una cohesió i continuïtat entre interior i exterior.

El concepte de projecte es materialitza en forma de bases modulars d'acer galvanitzat i barres de fibra de vidre distribuïdes de manera ordenada al llarg de la planta. Aquests mòduls combinen estètica i funcionalitat. La seva base retroil·luminada permet ambientar i il·luminar l'espai i, a la vegada, generar recorreguts i diferents zones en l'interior i l'exterior, que van definint els espais i creen una atmosfera única.
8 maig 2018 | ESDAP Catalunya Campus Deià, Disseny d’Interiors

Galeria