Treballs Finals d'Estudis | Curs 2016/17

LUDIC / Elizabeth Bertolín

Elizabeth Bertolín / ESDAP Barcelona Llotja

Ludic
és una col·lecció de complements per la PV 2018, inspirada en el concepte del joc com a forma d'establir un vincle amb l'usuari. Aquesta intervenció de l'usuari convida a la seva expressió individual a través dels complements, més enllà de les convencions de gènere i els estereotips.

Ludic deriva del llatí ludus el significat del qual és joc com a activitat plaent on l'ésser humà s'allibera de tensions i de les regles imposades per la cultura.
En la societat de consum, globalitzada i homogeneïtzada cada vegada resulta més complicat trobar un vincle amb els productes. És necessari un disseny empàtic que respongui a l'individu. Així mateix, a causa de la problemàtica ambiental d'explotació de recursos naturals i generació de residus és urgent allargar la vida útil dels productes.

Per això, Ludic aposta per la qualitat, la versatilitat i sobretot per recuperar el vincle entre els productes i l'usuari per evitar les dinàmiques d'usar i tirar.
 
Ludic és una col·lecció de complements, joies, mocadors i bosses, inspirada en jocs tradicionals, universals i accessibles com les bales, els puzles o els jocs de construcció. El resultat són dissenys que impliquen a l'usuari, multipliquen les opcions, són adaptables a diferents usos i es reparen amb facilitat.


 
La col·lecció serà presentada per la marca Beth & Bert que es rellançarà amb Ludic com a inici d'un nou camí.

+ informació sobre la marca Beth & Bert


Vídeo ►
10 juliol 2018 | ESDAP Catalunya Campus Llotja, Disseny de Moda

Galeria