Treballs Finals d'Estudis | Curs 2016/17

El Ricart- Hotel & Club social / Pilar da Pena

Pilar da Pena / ESDAP Barcelona Deià

En aquest projecte s'ha creat un club social i espai habilitat per a esdeveniments en una masia amb certa història que funciona com hotel rural, situada en un entorn agrícola al mig de la Plana de Vic.
En el projecte, s'hi intervé unificant dues parts de la planta baixa de la finca i s'han creat unes grans obertures per relacionar molt més l'espai amb el seu entorn.
S'han mantingut tots els materials existents i s'han contrastat amb l'aplicació de nous materials i noves tècniques. S'han utilitzat les mateixes tonalitats que els elements existents actuals i s'hi ha afegit algun punt de color. També s'han combinat elements molt sòlids amb elements de mobiliari i il·luminació que fan l'espai molt més versàtil.

A través de la llum es potencien les textures dels materials antics, i amb la incorporació d'uns dissenys específics de lluminàries, es fa referència a la funció passada de l'espai com a hivernacle, on hi havia plantes i sovint s'hi col·locaven ocells. D'aquesta manera, actualment continua tenint una forta importància l'entrada de llum a l'espai i segueixen havent-hi ocells, però d'una manera molt més sintètica i minimalista. A través del mobiliari es fa referència també a la funció d'aquest en el passat –és on es guardaven gran part de les collites de l'hort de la finca– i, per això, les formes dels mobles actuals recorden a la d'uns cistells.

Ha estat un tot dissenyat per ser al màxim de pràctic i funcional possible, per tal que pugui rendir de la millor manera. En general, s'ha creat un espai que pot ser utilitzat per a diferents funcions en totes les àrees i durant totes les hores del dia i, és per això que podem veure una diversitat d'alçades dels elements que conformen la terrassa.

En general, s'ha volgut crear un espai on pugui gaudir d'experiències a través de tots els sentits com ara veure cuinar o preparar begudes, degustar aliments o uns bons vins, conversar, o simplement tombar-se i relaxar-se.


Vídeo ►
9 març 2018 | ESDAP Catalunya Campus Deià, Disseny d’Interiors

Galeria