Treballs Finals d'Estudis | Curs 2016/17

Eklegein / Montserrat Aunós

Montserrat Aunós / ESDAP Barcelona Llotja

Eklegein és fruit de la reinterpretació personal del vestuari de l'obra de teatre El Drac d'Or,  una sàtira que tracta temes controvertits com ara la immigració il·legal, els abusos, la transgressió del gènere o la banalitat de la mort.
Prenent com a punt de partida els seus conceptes bàsics, la metodologia a seguir és el dibuix d'estampats com a eina comunicativa. El estampats són fruit de la investigació prèvia sobre la cultura xina, la seva simbologia i la vestimenta tradicional. D'aquesta manera, els conceptes visibles a l'obra es transmeten al vestuari, el qual aporta nous matisos que complementen els personatges. Aquesta reinterpretació es troba a mig camí entre dos conceptes bàsics, la simbologia i la transgressió del gènere, els quals sorgeixen de la lectura entre línies de l'obra de teatre.
L'objectiu que compleix Eklegein és crear un vestuari paral·lel i complementari a l'obra de teatre i al que aquesta transmet. Mitjançant un nou punt de vista i elevant els temes transversals d'aquesta a l'àmbit del disseny de vestuari, s'aconsegueix una nova proposta completament contrària a l'original.  
Eklegein és el primer treball personal enfocat al món de les arts escèniques, per aquesta raó, és creat com a carta de presentació, englobant les capacitats i els desitjos de la seva creadora.
Vídeo ►
10 juliol 2018 | ESDAP Catalunya Campus Llotja, Disseny de Moda

Galeria