Treballs Finals d'Estudis | Curs 2016/17

Veig el so; escolto la imatge / David Sánchez

David Sánchez / ESDAP Olot

El projecte Veig el so; escolto la imatge, és una proposta de caràcter experimental que pretén explorar i estudiar la manera en la qual els sentits, concretament el sentit de la vista i de l'oïda, interpreten la realitat.
El project intenta traduir d'una manera metòdica la informació musical en informació visual. Si bé és cert que en diverses ocasions s'ha intentat plasmar la música d'una manera gràfica -principalment durant les avantguardes europees de principis del segle XX-, en la gran majoria dels casos el resultat final no ha estat més que una exploració artística.

L'objectiu primari del projecte és el de desenvolupar un sistema gràfic de notació musical que permeti visualitzar el so. Aquest sistema assignarà valors gràfics als diversos paràmetres de la música -tals com durada, altura, intensitat, timbre, etc.- i un cop realitzat el procés, s'utilitzaran els seus resultats per convertir informació musical en una imatge.
Altrament, en tractar-se d'una eina de traducció, el sistema ofereix la possibilitat d'invertir el procés, convertint així la imatge en so. Aquest exercici pot servir per entendre millor la relació que existeix entre la música i la imatge.


24 abril 2018 | ESDAP Catalunya Campus Olot, Disseny Gràfic

Galeria