Cursos anteriors | Curs 2016/17

Swab Stairs. Intervencions al metro de Barcelona

Swab Stairs 2017

Del 16 al 30 de juny

Swab Stairs 2017 ha comptat amb la participació de les seus de l'ESDAP de Vic, L'Hospitalet de Llobregat Serra i Abella i Barcelona Llotja. L'exhibició consisteix en reproduccions en vinil de les obres triades dels guanyadors procedents de les 12 escoles seleccionades, en aquesta oportunitat 10 de Catalunya i 2 universitats internacionals, una de París i una altra d'Anvers. D'aquesta manera, Swab Stairs vincula al món acadèmic amb la transformació creativa del paisatge urbà. 

ESDAP Barcelona Llotja

La proposta de l'ESDAP Barcelona Llotja es pot veure a les escales del metro Drassanes (L3), sortida Santa Mònica. L'obra titulada Connexions, realitzada per l'alumna Miriam Ortega, representa les connexions que s'estableixen entre la natura, la tecnologia i la sostenibilitat.

ESDAP L'Hospitalet de Llobregat Serra i Abella

L'ESDAP L'Hospitalet de Llobregat Serra i Abella ha desenvolupat l'activitat des de l'assignatura Eines digitals II d'Ensenyaments Artístics Superiors. Nina Bero ha estat l'alumna sel·leccionada i la seva proposta porta per títol Ciutat Connectada. La intervenció es troba a la parada Torrassa (L1), sortida Aviguda Catalunya Família.

ESDAP Vic

La proposta seleccionada de l'ESDAP Vic porta per títol Green i és obra de l'Anna Reche. Greeen és una crítica conceptual a la idea de smart city –ciutat intel·ligent i avançada que ha crescut en paral·lel a les noves tecnologies– amb la finalitat de donar impuls al verd com a motor de creixement urbanístic. La intervenció es troba a les escales del metro Sagrada Família (L5), sortida Mallorca.L'activitat forma part de la programació de la fira d'internacional d'art Swab Barcelona. Organitzada de la mà del projecte TMB Cultura, conjuntament amb el Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona i el suport de Fujifilm, Swab Stairs ofereix als estudiants l'oportunitat d'exhibir el seu treball davant els usuaris diaris del metre de la ciutat.

En aquesta edició, el tema proposat va ser el de “La ciutat intel·ligent i sostenible”, de manera que els estudiants poguessin proposar, amb la llibertat que atorga l'expressió artística,solucions creatives i sostenibles per portar a les nostres ciutats a ser cada vegada més intel·ligents, ambientalment sostenibles i en harmonia amb els seus habitants.

+ informació sobre Swab Stairs
 

 

17 juny 2017 | ESDAP, Premis

Galeria