Cursos anteriors | Curs 2016/17

Col·laboració de l'ESDAP Barcelona Llotja en el Projecte CRIG

ESDAP Barcelona Llotja

El llibre del projecte CRIG ja és a les llibreries. Entre les seves pàgines, volem destacar les que van dedicades a la col·laboració d’aquest projecte amb l’ESDAP Barcelona Llotja.

Vam comentar aquest projecte en un altre post el curs passat i ara només volem fer-vos partícips de les pàgines del llibre on es parla concretament de la col·laboració amb l’ESDAP Barcelona Llotja i es mostren alguns resultats.

El projecte CRIG és una iniciativa que presenta el fons inèdit d'una selecció de matrius xilogràfiques de la Col·lecció Rubiralta i Garriga. Les xilografies són extraordinàries obres d'art en si mateixes, però són especialment una rica font d'informació històrica i etnogràfica de la societat catalana. Entre les obres més preuades d'aquest fons comptem amb les 48 matrius dels oficis del S. XVII dels gravadors Abadal.

El projecte engloba un diàleg entre aquestes obres i diferents creacions literàries, gastronòmiques, musicals i sonores procedents de diferents arxius i fons històrics i contemporanis. A partir d'aquestes associacions es va articular la primera exposició al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí. Així mateix s'han impulsat un seguit d'activitats en col·laboració amb escoles de disseny per tal d'obrir les possibilitats d'investigar amb noves propostes de treball al voltant de les xilografies.

Des de l'ESDAP Llotja es van activar diverses propostes des d'assignatures dels Ensenyaments Superiors de Disseny Gràfic, aportant una visió jove en els conceptes gràfics amb els quals treballen i experimenten els futurs dissenyadors.

Enguany, el projecte CRIG continua treballant amb diverses Seus de l’ESDAP de la mà del comissari Marc Antoni Malagarriga.

+ informació
11 gener 2017 | ESDAP Barcelona Llotja, Transversal

Galeria