Cursos anteriors | Curs 2015/16

Llum BCN

L’ESDAP participa en la nova edició de Llum BCN. Coincidint amb la declaració del 2015 com a Any Internacional de la Llum per part de les Nacions Unides, LLUM BCN, el festival de la llum de Barcelona, s’ha consolidat com un esdeveniment emblemàtic i amb personalitat pròpia, que es distingeix per la seva aposta per la qualitat artística dels espectacles i instal·lacions i per la possibilitat d’experimentació que ofereix als nous talents.

 

ESDAP Barcelona Llotja / Path Box

L’espai patrimonial del Palau Mercader, seu del Cercle Artístic de Sant Lluc, ha estat històricament recordat per la seva aportació al camp del dibuix, amb la formació de milers d’artistes en l’art més antic que existeix.

Path Box («caixa de ruta») crea un nexe per representar els conceptes de traç i trajectòria vinculats al centre i a les activitats que s’hi realitzen, a partir de la recerca de la trajectòria de la llum, vital i imprescindible per a nosaltres i per a qualsevol procés artístic. És la reafirmació d’un camí a seguir a través del qual es descobrirà la presència i la importància de les arts. Un punt de partida que pot acabar en una breu visita o consolidar el descobriment d’un important focus d’aprenentatge artístic a la nostra ciutat.

Autors: Clara Alonso, Irene Balaguer, Montse Aunós, Ariadna Sibilla i David Borjas
Coordinació i supervisió: Nora Ancarola i Xavier Peiró
Programació: Irene Balaguer i Clara Alonso
Ensenyaments Superiors de Disseny (EEES). Assignatura interdisciplinària de muntatges efímers 


ESDAP Barcelona Deià / Anhel

Anhel és una instal·lació artística en què la llum, el color, la música i la dansa evoquen la llegenda de santa Eulàlia, en la qual l’espectador s’endinsa a través dels sentits. La història que explica és la d’un sentiment, uns ideals, la fortalesa de l’ànima, la força i la valentia que fan que un individu lluiti i defensi els seus principis.


En accedir al pati el públic passa per un porxo on una atmosfera càlida de llums vermells col·locats arran de terra i del sostre ens recorda el martiri i el patiment de la santa. El pati està cobert per una xarxa metàl·lica d’on pengen uns miralls triangulars que, il·luminats pels focus, brillen com si fossin estrelles d’esperança. Una per cada il·lusió per la qual s’ha lluitat.

La música ens envolta mentre una ballarina dansa durant tretze minuts, el nombre de martiris que va patir la santa. Una ànima que juga entre miralls que reflecteixen idees, sensacions i desitjos encoratjats.

Autors: Maria Arumi, Núria Badenas, Catalina Bargur, Marta Calderón, Adrià Cañadas, Pilar Da Pena, Esmeralda Díaz, Sonia Gener, Mikel Irure, Marta Jiménez, Verónica Martín, Alba García, Dunia Moreno, María Palau i Sergio Frías
Tutors: Montse Botey i Gloria Latre
Col·laboradors: Giacomo Damato, enginyer d’il·luminació (Artemide); Raimon Rius, tècnic d’il·luminació (Teatre Lliure); Joan Escardó, realitzador d’audiovisuals (Berlinest); Aina Gargallo i Georgina Avilés, ballarines (Agitart)
+ informació

10 febrer 2016 | ESDAP, Totes les notícies