Cursos anteriors | Curs 2015/16

Anhel, premi a la millor instal·lació lumínica

Anhel, de l’ESDAP Barcelona Deià, guanya el premi a la millor instal·lació lumínica 2016 per votació popular

Anhel, la instal·lació artística situada al Palau del Marquès de Lió que, a través de la llum, la música i la dansa, evoca la llegenda de santa Eulàlia, ha estat la preferida dels usuaris de Facebook i Twitter.

El veredicte del públic que ha expressat la seva opinió atorgant més «M’agrada» a través de Facebook i Twitter s’ha donat a conèixer en un acte celebrat el migdia del diumenge 14 de febrer al Palau de la Virreina, seu de l’Institut de Cultura de Barcelona. El premi que s’ha lliurat a Deià, l’escola guanyadora, consisteix en deu llums del dissenyador català Jordi Canudas.

«Gràcies als alumnes pels quatre mesos de feina que han dedicat a aquest projecte i als professionals d’Artemide i el Teatre Lliure, sense els quals no hauria sigut possible», han estat les paraules d’agraïment de Montse Botey, tutora juntament amb Gloria Latre dels alumnes Maria Arumi, Núria Badenas, Catalina Bargur, Marta Calderón, Adrià Cañadas, Pilar Da Pena, Esmeralda Díaz, Sonia Gener, Mikel Irure, Marta Jiménez, Verónica Martín, Alba García, Dunia Moreno, María Palau i Sergio Frías, autors del projecte.

A l’acte, concebut per les comissàries de les Festes de Santa Eulàlia i LLUM BCN, Marta Almirall i Maria Güell, com una trobada informal entre estudiants i professionals de la il·luminació artística, també hi han assistit el director del Mapping Festival de Girona, Xavi Bové, el director del festival Lluèrnia d’Olot, Xevi Bayona, el director del festival de la llum de Praga, Martin Posta, i el director del festival Glow d’Eindhoven, Robbert Ten Caten, que han presentat breument els festivals de la llum de les seves respectives ciutats.

Tots han mostrat molt d’interès per les obres de LLUM BCN que han tingut ocasió de veure, tant per les dels estudiants de les escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de Barcelona com per les dels artistes professionals del nostre país. De fet, durant aquest mateix acte ja s’ha negociat la presència de dos artistes catalans i una escola de Barcelona a la propera edició del Glow, el festival de la llum d’Eindhoven.

Des d’aquí, volíem agrair als nostres col·laboradors la seva inestimable ajuda: en Giacomo Damato per part d’ Artemide España. En Raimon Rius com a tècnic d’il·luminació del Teatre Lliure. Les ballarines i coreògrafs de la Companyia Agitart i al realitzador Joan Escardó de Berlinest BM. També a Barcelona Cultura per convidar-nos a participar, i als membres del Museu de Cultures del Món de Barcelona per la seva predisposició i ajuda, així com als membres de l’equip de seguretat del Museu. 
Gràcies a tots!!!

 

més info


 

18 febrer 2016 | ESDAP Barcelona Deià, Premis

Galeria