Cursos anteriors | Curs 2015/16

Presentació del cartell de les Festes de Maig de Badalona 2016

ESDAP Badalona Pau Gargallo / 16 de març de 2016

Jordi Brunet, estudiant de 2n curs d’Estudis Superiors de Disseny Gràfic de l'ESDAP Badalona Pau Gargallo, és l’autor del cartell de les Festes de Maig 2016. El jurat del concurs  ha escollit la seva proposta com la guanyadora.  El cartell guanyador i els finalistes han estat presentats en un acte que s’ha fet a la seu d’aquest centre educatiu i que ha comptat amb la presència de la regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater, de l’autor del cartell guanyador, dels finalistes, i també de professors i alumnes de l’escola.

L’autor ha explicat que amb el cartell “ha volgut emfatitzar la paraula Maig perquè aquest és el concepte clau a través del qual tothom reconeix les Festes de Badalona”. “L’element Maig! també podria ser interpretat com una espècie de crit, com un reclam o un recordatori per al poble. El disseny vindria a expresar: “Ei, que ja s’acosten les festes!” o més aviat “Ei! Recordeu que passa al Maig?”. A la ciutat de Badalona aquesta paraula té molta més importància que en cap altra” ha afegit aquest estudiant de 24 anys que viu a Premià de Mar.

A nivell gràfic l’autor ha indicat que “ha donat molta importància a la lletra i alhora ha fet una segona interpretació d’aquestes, convertint-les en una representació de l’esdeveniment més important i que dóna carácter propi a les Festes de Maig: la Cremada del Dimoni”. En aquesta línia, cal destacar que l’ombra de les lletres forma un contorn similar a una flamarada. La part de sota s’ondula com si fossin les ones del mar i el contorn de l’ombra en el signe d’exclamació es deforma generant la figura d’un vaixell de vela. L’autor del cartell considera que el resultat final obtingut juga de forma original amb la tipografia, evita elements gràfics massa evidents i aconsegueix un resultat vistós que fàcilment transmet la informació i que s’adapta fàcilment a les diferents aplicacions.

La regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater, ha agraït que l’escola i els estudiants hagin participat un any més en aquest concurs i ha posat de relleu el talent i la qualitat de les propostes presentades enguany. La regidora ha destacat la tasca feta pels membres del jurat expert i plural que enguany han triat el cartell guanyador.

Des de l’any 2007 el cartell de les Festes de Maig es tria a través de la col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo per incentivar la creació i promoure la difusió de la producció i obra gràfica de joves artistes i dissenyadors. L’obra seleccionada serà la imatge gràfica del cartell i de les aplicacions del Pla de Comunicació de les Festes de Maig que elaborarà l’Ajuntament de Badalona.

Enllaç al portfoli del dissenyador Jord iBrunet: https://www.behance.net/jbillustration

16 març 2016 | ESDAP Badalona Pau Gargallo, Premis

Galeria