Treballs Finals d'Estudis | Curs 2015/16

El vincle lliure / Sònia Gener

Sònia Gener / ESDAP Barcelona Deià

Aquest projecte consisteix en un redisseny d’un edifici històric que anirà destinat a un espai educatiu i professional. Es tracta del Santuari del Toro amb l’església barroca del segle XVII-XVIII, situat dalt la muntanya més alta de Menorca; un edifici històric que pertany al Bisbat de Menorca i que actualment té un ús turístic i religiós.
 
El projecte parteix de la idea de relacionar dos espais totalment diferents, l’escola infantil i el coworking per als pares i mares dels nens. La unió de pares amb fills és el lligam principal que uneix, mitjançant una estructura contínua, la relació directa entre ells. L’escola es defineix com una escoleta infantil alternativa menorquina per a nens de 3 a 6 anys, arrelada al poble d’Es Mercadal. És una escola que pretén establir un vincle amb l’entorn urbà, rural i natural del recinte del Santuari del Toro i està enfocada com a escola pública però mantenint l’essència pedagògica d’escola lliure.
 
El projecte parteix de la idea que naixem units a la nostre mare amb un vincle directe mitjançant el cordó umbilical i que, a mesura que ens fem grans, aquest vincle es torna més lliure i més independent. És d’aquí d’on sorgeix el nom del projecte El vincle lliure, vincle per l’enllaç directe amb els pares per la relació sentimental, i lliure pel tipus d’educació que s’hauria de donar a qualsevol persona per a que pugui desenvolupar-se de la millor de les maneres possibles, totalment autònoma i experimental, però sempre tenint a l’adult a prop per ajudar-lo i donar-li el suport necessari.

 

Vídeo ►

5 desembre 2016 | ESDAP Barcelona Deià, Disseny d’Interiors

Galeria