Treballs Finals d'Estudis | Curs 2020/21

La revista del lab / Amanda Espinosa

Què podem aprendre del passat? Quines coses ens preocupen avui? Com serà el demà?


Preguntes a les quals ens fa por reflexionar o, si més no, no sabem com afrontar. En un món ple de soroll, hiper-informat, on se’ns ha arrebatat la crítica i no sabem com reprendre-la i ple de fake news, neix La revista del lab.

La revista del lab és una revista que sorgeix com a eina per a la divulgació de coneixements de tots els àmbits i des de diferents perspectives –passat, present, futur– per tal d’aconseguir una càpsula del temps on cada número tractarà un tema diferent.

Per aconseguir-ho es fa a través d’una publicació editorial d’unes 94 pàgines complementada d’una aplicació mòvil on es poden llegir els articles originals creats per a la revista, articles de referència i documents Open-Source. A més a més s'ofereix la possibilitat de poder accedir a tot el material fet servit durant el taller de co-creació.

Perquè, com diu Marina Garcés, «Necessitem eines conceptuals, històriques, poètiques i estètiques que ens retornin la capacitat personal i col·lectiva de combatre els dogmes i els seus efectes polítics».

 


Paraules clau: Co-creació, Disseny Especulatiu, Distòpia, Editorial, Cápsula del temps

20 octubre 2021 | ESDAPC, Disseny Gràfic

Galeria