Treballs Finals d'Estudis | Curs 2015/16

The Mirror Paradox / Robert Palau

Robert Palau / ESDAP Barcelona Llotja

The Mirror Paradox és una reflexió de caràcter social i cultural manifestada a través d’una de les disciplines del disseny: el disseny de moda.

La reflexió que s’empra per iniciar el projecte és el fet de com l’existència de telèfons mòbils amb càmera han incentivat una nova dèria dins de la nostra societat: tenim la possibilitat de capturar-ho tot!. Així doncs, la primera part del projecte consta d’un anàlisi de la societat actual i planteja alguns dels motius pels quals aquest fenomen ha esdevingut real.

Una de les conclusions que s’extreuen és que la fotografia és un mirall de la realitat, tal i com exposa el fotògraf Joan Fontcuberta a un capítol del seu llibre El Beso de Judas (1997). Aquest text a part de desenvolupar aquesta premissa, també identifica dos éssers mitològics que tenen relació amb el mirall: el Vampir i el Narcís. Aquesta dicotomia serveix com a relat per materialitzar la idea/reflexió del projecte, traslladant-la a dos estereotips socials molt marcats que es troben darrera de qualsevol lent fotogràfica.

Vídeo 
3 febrer 2017 | ESDAP Barcelona Llotja, Disseny de Moda

Galeria