Curs actual | Curs 2020/21

Taller "Llibre d'artista" a càrrec de Carla Busquets

Els propers 26 i 27 de Novembre l’alumnat de 2n curs del Campus Pau Gargallo realitzaran el taller Llibre d’artista a l’estudi La Frivé de la il·lustradora Carla Busquets.

Aquestes sessions comptaran amb una part teòrica, en la qual s’explicaran quins són els materials que intervenen en l’enquadernació aplicada a la creació de llibres d'artista: tipus de papers, cartró, recobriments, característiques i usos específics d’aquests materials i un recorregut per les tècniques i estructures que s'han utilitzat tradicionalment.

A la part pràctica l’alumnat desenvoluparà algunes variants del llibre bandera, l'acordió i estructures plegades a partir d'un sol full, totes elles enfocades a ser complementades amb un treball d’estampació i/o il·lustració. Com a punt final es treballaran els acabats i els sistemes de presentació i protecció de l’obra: cobertes i estoigs/capses, entesos com a part integrant de l'obra final.

Carla Busquets (Barcelona, 1988), va cursar la llicenciatura en Belles Arts a la UB (2006-2010), i posteriorment es va especialitzar en el món del llibre, començant el CFGS en Arts del llibre a l’escola de disseny i art Llotja (2010-2011), i completant un màster en conservació-restauració de llibres i material d’arxiu al Camberwell College of Art, a Londres (2011-2013). Després de treballar en arxius i museus, entre ells l’Arxiu Nacional de Catalunya i The National Archives a Londres, a finals del 2017 va decidir obrir el seu propi taller-botiga a Barcelona sota el nom de La Frivé, un projecte que va néixer per poder reunir en un mateix espai l’art i la conservació de llibres, el dibuix i l’enquadernació, els tallers per compartir coneixements i l’amor pel paper.

Més informació
16 novembre 2020 | ESDAP Catalunya Campus Pau Gargallo, Seminaris

Galeria