Curs actual | Curs 2020/21

L’ESDAP Catalunya reivindica la responsabilitat social i ètica del disseny

L’ESDAP Catalunya reivindica el poder del disseny i la seva responsabilitat social i ètica per transformar la societat.

Aquesta premissa envolta les quatre especialitats de disseny de l’escola: Disseny Gràfic, Disseny de Moda, Disseny de Producte i Disseny d’Interiors. Els nostres estudis volen formar a professionals capaços de transmetre valors socials i de sostenibilitat.

El compromís social i mediambiental s’aplica a tots els treballs que realitza l’alumnat. Des de l’ESDAP Catalunya fomentem una forma de treballar respectuosa amb l’entorn, així com la cerca d’una finalitat social, sostenible i ètica dels projectes.

Creiem en el poder del disseny per millorar la vida de les persones. Per això, participem en projectes de conscienciació social i mediambiental, com en els workshops per desenvolupar un mapa col·lectiu d’iniciatives d’innovació social o de disseny circular amb l'Agència Catalana de Residus i Nutcreatives.

L’alumnat també assisteix a conferències on es posa en relleu la responsabilitat del disseny, entre elles, a les xerrades ‘Un disseny més sostenible’ a càrrec de la dissenyadora gràfica i directora d’art Núria Vila; ‘Ecodisseny i ecoinnovació’, del doctor en ciències químiques Joan Rieradevall o a les Jornades ARTS LABS, on es va abordar l’ètica del disseny, entre moltes altres iniciatives compromeses.

Tots aquests esforços es materialitzen en projectes finals socialment útils i mediambientalment respectuosos, que en molts casos han rebut reconeixements de diverses institucions, com ara als Premis Catalunya Ecodisseny.

T’agradaria estudiar a l’ESDAP Catalunya? Coneix els valors de la nostra escola.1 gener 2020 | ESDAP Catalunya, Transversal