Curs actual | Curs 2020/21

Els valors del dissenyador; les bases del seu pensament

El passat dimecres 23 de setembre, els alumnes de 4t curs de Tàrrega van rebre la visita virtual de Mariona López Bosch, cofundadora de Waitala i professora d’emprenedoria, innovació i disseny. Una visita que, a més de fer-nos replantejar la nostra visió respecte al disseny, també ens va deixar petjada sobre en les prioritats del dissenyador/a. Tal i com diu la seva pròpia web –i va afegir també la Mariona durant la xerrada– ells fan formació per empoderar a empreses que no tenen molts diners per tal que puguin dur a terme els projectes.

En una primera activitat cadascú va escollir una persona que admirés i escriure cinc valors que considererava que tenia. Després, es va repetir el mateix procediment sobre una segona persona i, en tercer lloc, es van escriure cinc valors propis de cadascun dels participants; els que tenien o que els agradaria tenir.

L'activitat va permetre reflexionar individualment sobre els valors. Amb tots el llistat de valors trobats i afegint-hi un llistat addicional, cadascú en va escollir els tres que conisderava més importants per a un/a dissenyador/a pel canvi social. La idea central de l’activitat consistia a arribar a un acord col·lectiu, a través del diàleg, sobre els cinc valors més importants per ser DCS* (dissenyador per al canvi social).

Cal destacar que arribar a aquest acord va ser més difícil del que semblava. Els valors seleccionats varne ser: el COMPROMÍS (pel medi ambient, per les persones, pel pensament del dissenyador...), EMPRENEDORIA (en el sentit de ser capaç de tenir una idea pel canvi social i ser decidit, solvent i competent per dur-la a terme), SOSTENIBILITAT (per raons òbvies), RESPECTE  (pel medi ambient, les persones...), i, finalment, el darrer valor escollit va ser INNOVACIÓ, ja que un DCS* havia de ser una persona innovadora.
12 novembre 2020 | ESDAP Catalunya Campus Ondara, Seminaris

Galeria