Curs actual | Curs 2020/21

'Lluèrnia' al Campus Olot

Des del passat dia 5 fins al 15 de novembre, instal·lació Caos del Cosmos al Campus Olot de l'ESDAP Catalunya. La instal·lació –realitzada dins del marc del festival Lluèrnia, festival del foc i de llum– és un muntatge dels alumnes del Campus Olot de l'Esdap Catalunya i està realitzada al Claustre de l'antic convent del Carme d'Olot.

La intervenció pretén simular un espai còsmic que –entre el joc de llums i el so– et transporta a un entorn celestial. La projecció dels punts de llum sobre les façanes aconsegueix fer desaparèixer la volumetria de l'arquitectura. La màgia fa aflorar sentiments a l'interior dels aspectadors, la immensitat de l'espai es reflexa en les llums en constant moviment; unes llums que desorienten i creen la sensació de transportar-te per uns instants a una altra dimensió. La música immersiva –composta especialment per la instal·lació– aporta calma i serenor a un espai aparentment isolat, solitari i llunyà.

A nivell tècnic, el projecte s'ha executat situant cinc focus de llum puntual sobre cinc boles de miralls penjades a sis metres d’alçada, una d’elles al centre i les altres quatre a les cantonades. Les esferes de diferents diàmetres (dues de 50 cm, dues de 40 cm i una de 30 cm) estan col·locades de manera aleatòria per tal de crear un efecte òptic més irregular, ja que les diverses mesures fan variar la seva velocitat de rotació i projecció dels punts de llum.

Hi han participat: Judit Moner, Jordi Carolà i Emma Cliverd.
Coordinació tècnica i material: Salvi Capellà.
Agraïments a: @sweetdreams_productions, @metspum, @jordisoleamaro

+ informació
11 novembre 2020 | ESDAP Catalunya Campus Olot, Projectes

Galeria