Curs actual | Curs 2020/21

Col·laboracions i projectes amb l'Institut de Cultura de Barcelona

Col·laboracions de l’alumnat de 4t curs d’ESDAP Deià amb institucions i esdeveniments culturals de la ciutat de Barcelona.

Dins les assignatures optatives de 4t curs Projectes Monogràfics d’Interdisciplinarietat al Campus Deià s'han iniciat projectes de col·laboració amb institucions i esdeveniments, sota la gestió de l’Institut de Cultura de Barcelona. Els projectes es desenvoluparan durant el 1r semestre del curs 20-21 i tenen un compromís pràctic de disseny i resolució real. Plantegen a l’alumnat del darrer curs, projectes d’execució sota escenaris i situacions que tenen una interlocució amb institucions i esdeveniments de caràcter públic, dins del món cultural de la ciutat. Les col·laboracions que estan desenvolupant les dues optatives de 4t curs de Projectes Monogràfics d’interdisciplinarietat són les següents:
Col·laboració amb el centre d’Art i Fabrica de creació Fabra i Coats.
  • Assignatura: Projectes Monogràfics d’interdisciplinarietat: Muntatges efímers. Disseny d’un sistema expositiu. Fàbrica & Coats.
  • Títol del projecte: Disseny de display expositiu modular i reutilitzable per a les sales polivalents de planta baixa de la Fàbrica & Coats.
  • Alumnat: Mariona Barbeta Soler; Judit Bayo, Júlia Claramunt, Antón García Abuín, Albert Navarrete Redón, Carlota Pedret Abellà, Laia Sanchez Vilasis, Naomi Vásquez Miranda.
  • Professora: Amaya Martínez
  • Projecte de col·laboració entre l’ESDAP Catalunya i Fabra & Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació, dins del conveni marc de col·laboració entre les dues entitats. L’alumnat del campus Deià s’enfronta a la ideació d’un display expositiu modular i reutilitzable, per a ser utilitzat a les sales polivalents de planta baixa de la Fàbrica de Creació i guardat al magatzem. El display ha de contemplar totes les necessitats possibles expositives, com documents, llibres, obres d’art i equipament audiovisual, entre d’altres. Caldrà tenir en compte aspectes fonamentals com la facilitat del muntatge i desmuntatge, la incorporació d’il·luminació, la seguretat i estabilitat, la versatilitat i la durabilitat, el pressupost de construcció i la utilització de materials sostenibles i perdurables.
Participació a Llum BCN21
  • Assignatura: Projectes Monogràfics d’interdisciplinarietat: Escenografia. Llum BCN21
  • Títol del projecte: Disseny d’una proposta lumínica pel festival Llum BCN21
  • Alumnat: Pablo Aguerri, Lucia Garcia, Jennifer Moreno, Rongrong Li, Sara Puig, Helena Zurita.
  • Professor: Joan Vila Puig
  • Com cada any en aquestes dates, els estudiants del campus Deià estan preparant la participació en el festival d’intervencions lumíniques de les festes de Santa Eulàlia, Llum BCN, que organitza l’Institut de Cultura de Barcelona. Enguany, es realitzarà sota les especials condicions que la crisi sanitària està imposant a tots els esdeveniments. Les restriccions d’accés imposen controls d’aforament dels espais del festival i farà que les intervencions de llum no es realitzaran en espais urbans oberts, sinó en recintes perimetrats. Les intervencions que fins ara tenien un fort caràcter espacial, es convertiran en objectes escultòrics de llum sense permetre la interacció que el públic podia tenir en edicions anteriors. Les limitacions en el format ens igualen a tots els participants i faran que l’enginy i les possibilitats creatives s’activin per a oferir propostes lumíniques intel·ligents, sensibles i adequades a les especials condicions de l’edició d’aquest any.
9 novembre 2020 | ESDAP Catalunya Campus Deià, Projectes

Galeria