Curs actual | Curs 2020/21

'Disseny per tothom', a càrrec de Maria Petit

Dins l'activitat Design for All, vam descobrir els objectius, les màximes i les estratègies de treball per a la creació de projectes inclusius en el món del disseny gràfic. També vam veure quina és la responsabilitat dels dissenyadors en la intervenció sobre entorns, missatges, productes o serveis per tal que totes les persones puguin gaudir i participar en igualtat d'oportunitats.

El passat dimecres,4 de novembre, ens va visitar la Maria Petit, una noia convençuda que la seva experiència pot ser interessant perquè les persones puguin tenir un altre punt de vista del món.  La conferència  es va poder seguir online.

Estudiant i professional del món de la comunicació, Maria Petit treballa a Hallotex, una empresa de disseny de moda i és també cofundadora de Punt de Vista, una entitat que impulsa la investigació científica amb relació a les lesions oculars. Amb disset anys la vida de la Maria Petit va canviar radicalment. Un accident de moto va ser el punt d'inflexió en la seva vida: va perdre la vista i l'olfacte. Després de l'accident el dia a dia es va convertir en un repte constant. Vivint en una societat que no està preparada ni adaptada a persones amb discapacitat sensorial, ha hagut de reaprendre a fer moltes coses i té clar que és la societat qui més ha d'aprendre sobre discapacitat desmitificant-la i normalitzant-la.

Maria Petit ens va connectar amb el funcionament, les necessitats i les mancances del disseny interactiu actual. I ens va fer reflexionar sobre coses com compartir una foto a Instagram, mantenir una conversa per Whatsapp, contestar mails de la feina, encarregar menjar o comprar en línia i valorar si eren o no accessible la quotidianitat?
9 novembre 2020 | ESDAP Catalunya Campus Pau Gargallo, Conferències

Galeria